Τους εμπιστεύεστε;

Επιτροπές των ειδικών και εμπιστοσύνη.Καρδιολογικό ιατρείο Μαρούσι Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Επιτροπές των ειδικών και εμπιστοσύνη.Η μικρή ομάδα των “τηλε-αστέρων”.

(άρθρο-Επιτροπές των ειδικών και εμπιστοσύνη-) Κατά την οδυνηρή περίοδο της πανδημίας που στοίχισε στην πατρίδα μας σχεδόν 40.000 νεκρούς, μια διαλυμένη κοινωνία, την επιστροφή στο μεσαίωνα για τα ατομικά δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα, το διχασμό των ανθρώπων, την καταστροφή της παιδείας, την αποκάλυψη του διαλυμένου συστήματος υγείας και τόσων άλλων δεινών, η κρατική εξουσία απαγόρευσε κάθε διάλογο επέβαλε την ενημέρωση από μία μικρή ομάδα, τους λεγόμενους «ειδικούς» ή αλλιώς «τηλεαστέρες».

Επιτροπές των ειδικών και εμπιστοσύνη.Πόση αλήθεια έκρυβαν και τι η πραγματικότητα αποκάλυψε;

Αυτοί με το υποτιθέμενο κύρος της επιστημονικής τους ιδιότητας είχαν αναλάβει την αποκλειστική ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πανδημίας, ενώ είχαν αναλάβει και την εισήγηση μέτρων για την προστασία της υγείας τους. Έτσι καθημερινά, σε κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε) είχαν στασίδι για την προώθηση της πληροφόρησης και την εξήγηση των όσων το Κράτος προωθούσε. Ας δούμε λοιπόν μερικά από όσα έλεγαν και το πόση αλήθεια έκρυβαν, τώρα που ένα μεγάλο μέρος της πραγματικότητας αποκαλύπτεται.

Η αναποτελεσματικότητα του lockdown.

Η βασική τους πρόταση για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν το λεγόμενο lockdown, η διακοπή δηλαδή κάθε κοινωνικής, οικονομικής, εκπαιδευτικής δραστηριότητας που θα έφερνε τους πολίτες σε άμεση επαφή. Με το μέτρο αυτό του κλειδώματος των ανθρώπων στα σπίτια τους και μάλιστα την απαγόρευση της κυκλοφορίας από νομό σε νομό και τελικά από δήμο σε δήμο, υποτίθεται ότι θα διακοπτόταν η εξάπλωση του ιού. Αντ’ αυτού ο ιός συνέχισε να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και ο πληθυσμός να πεθαίνει. Γιατί; Μα ήταν πολύ απλό και εμείς με την απλή μας λογική και τη φτωχή ενημέρωση το λέγαμε.

Το να σταματήσεις την οποιαδήποτε δραστηριότητα σε μια κοινωνία είναι αδύνατο. Ο ιατρός θα πάει στο νοσοκομείο ή το ιατρείο του για να υποδεχθεί ασθενείς, το ίδιο και ο νοσηλευτής και ο κάθε εργαζόμενος στο χώρο της υγείας. Το εργοστάσιο ειδών πρώτης ανάγκης θα λειτουργήσει, το ίδιο και αντίστοιχες επιχειρήσεις. Τα καταστήματα τροφίμων και τα εμπορικά των αναγκαίων για την επιβίωση ειδών θα λειτουργήσουν. Μια σειρά από εργαζόμενοι σε όλους αυτούς τους χώρους θα κυκλοφορήσουν και μετά θα επιστρέψουν στις αποκλεισμένες στο σπίτι οικογένειές τους και θα μεταφέρουν τον ιό.

  Ακόμη και κοινωνίες με πλήρη αποκλεισμό, σήμερα πληρώνουν το τίμημα με πανδημία μετά την πανδημία αφού οι πολίτες τους έρχονται σε επαφή με πολίτες άλλων χωρών και δεν έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη ανοσία. Μόνο κοινωνίες ισορροπημένες όπως αυτή της Σουηδίας αρνήθηκαν να περιορίσουν τους πολίτες τους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Τι έλεγαν οι εγχώριοι ειδικοί τηλεαστέρες; Εισηγούνταν παράταση των lockdown και αυστηρότερα μέτρα. Δυστυχώς έπεσαν τραγικά έξω.

Επιτροπές των ειδικών και εμπιστοσύνη.Ο μαζικός εμβολιασμός.

Το βασικό σύνθημα που προώθησαν οι επιστήμονες της τηλεόρασης ήταν το «Επιχείρηση Ελευθερία. Εμβολιαζόμαστε- παίρνουμε πίσω τις ζωές μας». Ένα τεράστιο ψέμα που οδήγησε στο διχασμό των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και μη, με τους πρώτους να κυκλοφορούν σχεδόν ελεύθεροι με τα πιστοποιητικά τους και βέβαια να νοσούν και να μεταδίδουν σε ανυποψίαστους συνανθρώπους τους αφού είχαν πειστεί ότι ήταν ασφαλείς και δε μπορούσαν να νοσήσουν και να μεταδώσουν. Και τους δεύτερους να αποκλείονται από παντού -με αποκορύφωμα τη διαθεσιμότητα των υγειονομικών- άδικα και χωρίς καμία πραγματική αιτία πλην της εκδικητικότητας γιατί αμφισβήτησαν τη «μόνη επιστημονική αλήθεια».

Το “τείχος ανοσίας”.

Μια άλλη καμπάνια που υποστήριξαν με φανατισμό οι τηλεαστέρες ειδικοί ήταν αυτή που πληρώσαμε εκατομμύρια για να την προωθήσουμε και συνοψιζόταν στο σύνθημα «Χτίζουμε τείχος ανοσίας». Τι υποστήριζαν με φανατισμό οι ειδικοί των καναλιών; Ότι όποιος εμβολιαστεί μπορεί να προστατέψει τους γύρω του γιατί δε μεταδίδει τον ιό. Το πόσο καλά έκαναν τη δουλειά τους οι προπαγανδιστές- επιστήμονες, φαίνεται από το ότι ακόμη και τώρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το πιστεύουν. Από την πρώτη στιγμή, διαβάζοντας τα ψιλά γράμματα, που για ένα επιστήμονα με στοιχειώδη σοβαρότητα δεν ήταν ψιλά, είπαμε ότι αυτά τα εμβόλια δε χτίζουν τείχος ανοσίας. Γιατί ούτε προστατεύουν από τη νόσηση, ούτε εμποδίζουν τη μετάδοση. Κάποιοι μας λοιδόρησαν, κάποιοι μας απείλησαν, κάποιοι μας είπαν ψεκασμένους και εμπιστεύτηκαν τους αστέρες των ΜΜΕ. Δυστυχώς γιατί το ψέμα αυτό στοίχισε χιλιάδες ζωές.

Το κλείσιμο των σχολείων και ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων.

Οι τηλεαστέρες επιστήμονες εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων και μάλιστα ακόμη και όταν επαναλειτούργησαν στάθηκαν αρνητικοί και έσπερναν τον πανικό. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Μια γενιά μαθησιακά ανάπηρη, με τεράστια ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα μια νέα γενιά που κουβαλάει και θα κουβαλάει το στίγμα της επιλογής των «επιστημόνων» αυτών.

 Οι τηλεαστέρες επιστήμονες εισηγήθηκαν με φανατισμό τον εμβολιασμό παιδιών, εφήβων και νέων. Ποιο το όφελος; Κανένα. Ποια η ζημιά; Τη βλέπουμε και δυστυχώς θα την παρακολουθήσουμε στο μέλλον. Δοκιμάσαμε κάτι καινούριο στη νέα μας γενιά, χωρίς αιδώ και σεβασμό. Και θα το πληρώνουν αθώοι.

Επιτροπές των ειδικών και εμπιστοσύνη.Οι “τηλε-αστέρες” ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια.

 Οι περίφημοι λοιπόν επιστήμονες των επιτροπών έπεσαν σε όλα έξω με ανυπολόγιστες ζημιές. Και τώρα ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια. Χωρίς ντροπή και φόβο για να σπείρουν και πάλι τον πανικό, για να πουλήσουν και πάλι την πραμάτεια των φαρμακευτικών εταιρειών. Και έχουν το θράσος να προειδοποιούν και να απειλούν, χωρίς να έχουν κάνει ούτε την ελάχιστη αυτοκριτική. Έχουν αμειφθεί πλουσιοπάροχα από την κρατική εξουσία και τους φαρμακοβιομηχάνους και έχουν επιβληθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου και της ιατρικής επιχειρηματικότητας. Πρέπει όμως να κάνουν και πάλι αυτό που ξέρουν καλά. Να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη προς τα εκεί που τα συμφέροντα τους υποδεικνύουν. Πρέπει να το κάνουν για να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη των αφεντικών τους. Θα τους πιστέψουμε; Θα τους εμπιστευτούμε;