Μερικές απορίες για όσα βλέπουμε στην τηλεόραση (Για τον εμβολιασμό των παιδιών)

Ο εμβολιασμός των παιδιών. Άρθρο για την πανδημία κορονοϊού από τον καρδιολόγο Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Ο εμβολιασμός των παιδιών. Τα επιχειρήματα υπέρ του εμβολιασμού.

(Ο εμβολιασμός των παιδιών) Φυσικά και υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που θα μπορούσαν να ειπωθούν για να στηρίξουν τον εμβολιασμό κατά του Sars-Cov-2. Και μάλιστα πειστικά επιχειρήματα που θα μπορούσαν να προβληματίσουν και να πείσουν όσους ακόμη το σκέπτονται. Σε κάθε περίπτωση να δώσει λαβή για ουσιαστικό προβληματισμό. Γι’ αυτό δε χρειάζεται η φτηνή προπαγάνδα που τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε υπό τύπον διαφημιστικού σποτ στις τηλεοράσεις μας.

Όσοι το έχετε παρακολουθήσει, δύο νέοι γονείς συζητούν στην κουζίνα του σπιτιού τους. Ο προβληματισμός τους αφορά αν πρέπει να εμβολιάσουν το παιδί τους. Κι εκεί στη συζήτηση ξεπροβάλλουν τα διάφορα επιχειρήματα:

Ο εμβολιασμός των παιδιών: “Ένα εμβόλιο είναι και αυτό“.
  • «Βέβαια έχει κάνει όλα τα άλλα εμβόλια. Ένα εμβόλιο είναι και αυτό». Τελικά ένα από τα πολλά εμβόλια είναι και αυτό; Το ακούσαμε αρχικά από τα χείλη του Πρωθυπουργού που αναφέρθηκε στη μητέρα του και την ατυχία να προσβληθεί από πολυομυελίτιδα, μια νόσο για την οποία σήμερα υπάρχει εμβόλιο. Στη συνέχεια το ακούσαμε από τα χείλη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και του Μεσσηνίας που είχαν την υπομονή να μετρήσουν το πόσα εμβόλια έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Ύστερα το ακούσαμε από δημοσιογράφους του στρατευμένου Τύπου. Ένα λοιπόν από τα πολλά; Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.Τα κλασσικά  εμβόλια που κυκλοφορούν χρειάστηκε να δοκιμαστούν για πολλά χρόνια και μάλιστα αφού κυκλοφόρησαν να υποστούν βελτιώσεις εξαιτίας αδυναμιών που παρουσιάστηκαν. Ειδικά π.χ. για το εμβόλιο της πολυομυελίτιδας στην αρχική τους μορφή υπήρξαν παιδιά που παρέλυσαν εξαιτίας τους. Τα εμβόλια που χρόνια γίνονται στα παιδιά, ακολουθούν δοκιμασμένες και πλήρως γνωστές τεχνικές ανοσοποίησης. Τα mRNA εμβόλια είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζονται στο γενικό πληθυσμό και μάλιστα σε παιδιά όπου ΜΟΝΟ αυτό της Pfizer έχει πάρει προσωρινή άδεια. Πρόκειται για νέας τεχνολογίας εμβόλια που καμία σχέση δεν έχουν με τα υπόλοιπα που έχουν εμβολιαστεί τα παιδιά. Ας μην αναμασούμε την απατηλή αυτή καραμέλα.
Ο εμβολιασμός των παιδιών:Οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν.
  • «Κάθε φορά που ρουφάει τη μύτη του τρέμουμε για εκείνο, εμάς τους παππούδες» λένε οι γονείς, για να υπερθεματίσει στο τέλος μια ιατρός ότι «έτσι το εμβολιασμένο παιδί γίνεται ασφαλές για το ίδιο και τους γύρω του». Μετά από δεκάδες χιλιάδες κρούσματα εμβολιασμένων δε μπορούμε φαίνεται να εμπεδώσουμε ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν. Το εμβολιασμένο παιδάκι μεταδίδει με την ίδια πιθανότητα τη νόσο στους γύρω του όπως και το μη εμβολιασμένο.Επομένως όχι μόνο είναι λάθος να περνάμε τέτοια μηνύματα στην κοινωνία αλλά είναι και επικίνδυνο. Θα έπρεπε όσοι χρησιμοποιούν τέτοια επιχειρήματα να συλλαμβάνονται σύμφωνα με τον καινούριο νόμο για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αλλά φαίνεται ότι το επίσημο κρατικό ψέμα έχει το ακαταδίωκτο όπως και οι επιστήμονες που το διαδίδουν.
Κανείς δεν μπορεί να συνεχίζει κανονικά τη ζωή του.
Ο εμβολιασμός των παιδιών: “τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή”.
  • «300.000 εμβολιασμένα παιδιά αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή» λέει η ιατρός στο τέλος. Το έχουμε ξαναπεί ότι στη συζήτηση δεν έχει πια αξία η παράμετρος αριθμός εμβολιασμένων αλλά χρόνος. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να πούμε ότι είναι ασφαλή, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Έχουμε γράψει ξανά ότι αναρωτιόμαστε ποιο το κέρδος από τον εμβολιασμό τους. Τα παιδιά νοσούν ελαφρά, σπανιότατα χρειάζονται νοσηλεία, ακόμη πιο σπάνια πεθαίνουν και  απλώς μεταδίδουν ως ασυμπτωματικά στους γύρω τους. Τα 15000 ασυμπτωματικά παιδιά που ανακαλύφθηκαν με self- test τις πρώτες ημέρες της επανέναρξης των σχολείων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Η επιστημονική αλήθεια δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης.

Το δυνατότερο επιχείρημα πάντα είναι η επιστημονική αλήθεια ακόμη και αν δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς μας τη στιγμή που λέγεται. Μόνο αυτή δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης. Γιατί η οποιαδήποτε ανακρίβεια μακροπρόθεσμα δυναμιτίζει την προσπάθεια να πείσουμε τους αναποφάσιστους. Ας μη νομίζουμε ότι οι Έλληνες γονείς είναι έτοιμοι με τέτοια επιχειρήματα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Πρέπει πρώτα να πειστούν οι παιδίατροι που γύρισαν την πλάτη στους εμβολιασμούς στο ιατρείο τους. Αυτούς εμπιστεύονται οι γονείς και όχι αμφιβόλου ποιότητας τηλεοπτικά σποτ. Ας αφήσουμε τα πυροτεχνήματα. Η αλήθεια εκδικείται και αυτό δυστυχώς το ζούμε στην πανδημία των 23.000 και πλέον νεκρών στη χώρα μας.

Υ.Γ. Για όσους ανησυχούν για τα παιδιά και σπεύδουν να τα εμβολιάσουν να πούμε ότι σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ τα παιδιά και νέοι 0-19 ετών  έχουν θνητότητα 0,0013%