Θα αναλάβει μήπως κάποιος την ευθύνη;

Ευθύνες για την κατάσταση του ΕΣΥ.Άρθρο του καρδιολόγου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου για την πανδημία κορονοϊού.

Ευθύνες για την κατάσταση του ΕΣΥ.

επε δε τοτο οχ τι περί τν πτωχν μελεν ατ,
λλ’ τι κλπτης ν, κα το γλωσσκομον εχε κα τ βαλλμενα βσταζεν. (Ιωαν. 12,6)

Το είπε όχι γιατί τον ένοιαζε για τους φτωχούς
αλλά γιατί ήταν κλέφτης και διαχειριζόταν το ταμείο
και κρατούσε όσα έμπαιναν σε αυτό.

(Ο Ιωάννης στο Ευαγγέλιό του για τον Ιούδα)

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών.

(Ευθύνες για την κατάσταση του ΕΣΥ) Πριν από μερικούς μήνες λήφθηκε μια απόφαση. Μια απόφαση που κατά τους υπευθύνους ήταν απολύτως απαραίτητη για την προστασία των ευάλωτων ανθρώπων. Αυτή  αφορούσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Και όχι μόνο όσων εργάζονταν σε νοσοκομεία. Των ιδιωτών ιατρών, των γραμματέων σε διαγνωστικά κέντρα, των εργαζόμενων σε εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων κλπ. Δικαιολογία;  «Μα δεν μπορεί να έρχεται σε επαφή με τον ασθενή κάποιος που δεν είναι εμβολιασμένος . Κινδυνεύει να του μεταφέρει τον κορονοϊό».

Ο εκβιασμός της αναστολής εργασίας.

Ο εκβιασμός έτοιμος. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα τίθεται σε αναστολή εργασίας. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο όταν επιτρέψουν μπορεί να μην τοποθετηθούν στην ίδια θέση. Οι ιδιώτες θα πρέπει να κλείσουν τα ιατρεία τους. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα απολύονται αν η εργασιακή τους σχέση δεν ήταν αορίστου χρόνου.  Αργότερα ο εκβιασμός χόντρυνε. Οι εργαζόμενοι του δημοσίου αν παραμείνουν πολλούς μήνες σε αναστολή, μπορεί και να απολυθούν.

Ευθύνες για την κατάσταση του ΕΣΥ. Άνθρωποι με πολύτιμη πείρα εκτός συστήματος.

Και πραγματικά υπάρχουν υγειονομικοί δηλαδή ιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, διοικητικοί κλπ. που από 1 Σεπτεμβρίου έχουν μείνει άνεργοι. Άνθρωποι που με την πολύτιμη πείρα τους  θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του διαλυμένου ΕΣΥ βρίσκονται εκτός Συστήματος Υγείας και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Άνθρωποι που υπηρέτησαν από την πρώτη γραμμή τους συνανθρώπους τους στη πρώτη φάση της πανδημίας πετάχτηκαν έξω με τη ρετσινιά του «ψεκασμένου» και του ανεύθυνου- επικίνδυνου. Αυτούς που χειροκροτούσαμε τώρα τους πετροβολάμε.

Οι γιατροί για τους συναδέλφους τους σε αναστολή.

Είχαμε επισημάνει από πολύ νωρίς το παράλογο και εκδικητικό του πράγματος και τους κινδύνους που περιέκλειε. Επίσης μας είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο ζήλος των συναδέλφων εναντίον όσων είχαν βγει σε αναστολή. Οι «ειδικοί», υγειονομικοί και αυτοί, υπερθεμάτιζαν εναντίον των «αιρετικών» συναδέλφων τους και υπέγραφαν τον εργασιακό τους θάνατο. Όμως συνεχίζουν να περνούν την ώρα τους στα κανάλια και δεν δούλεψαν εκεί που οι κατακριτέοι πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες . Βλέπουμε τους  πιστούς του συστήματος να παίρνουν ο ένας μετά τον άλλο επίζηλες θέσεις, την ώρα που οι εκτός συστήματος δυσκολεύονται πραγματικά και να επιβιώσουν, και καταλαβαίνουμε πολλά.

Οι υπόλοιποι υγειονομικοί από την άλλη, σιώπησαν εντελώς. Αναρωτήθηκα έντονα το γιατί. Οι απαντήσεις που έχω είναι δύο. Η πρώτη αφορά την εκδικητικότητα. Όπως μου είπε ιατρός, συνάδελφος, ιδιώτης: «Εμείς κορόιδα είμαστε που εμβολιαστήκαμε και αυτοί είναι οι έξυπνοι; Ότι πάθουμε στο μέλλον να το πάθουμε μαζί». Ο δεύτερος είναι μικροκομματικός. Οι προσκείμενοι στη κυβέρνηση παίζουν με ζήλο το παιχνίδι της προσδοκώντας σε διάφορα οφέλη.  Οι αντιπολιτευόμενοι θεωρούν ότι δε θα έχουν κομματικά οφέλη από οποιαδήποτε εμπλοκή τους. Οι ανεμβολίαστοι κατά τη γνώμη τους είναι ακροδεξιοί και άρα δε χάνουν ψήφους αδιαφορώντας για την αδικία που τους γίνεται.

Ο κομματικός Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Τον ίδιο ζήλο έδειξαν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι. Ο κομματικός Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) έδειξε μάλιστα  υπερβάλλοντα ζήλο. Αρχικά έβγαλε ένα δικής του εμπνεύσεως πιστοποιητικό που θα έπρεπε οι εμβολιασμένοι ιατροί να κολλούν στην είσοδο του ιατρείου τους. Με αυτό θα ενημέρωναν ότι είναι εμβολιασμένοι. Τα προσωπικά δεδομένα στο πεζοδρόμιο δηλαδή. Αλλά ο ζήλος πρέπει να φαίνεται πολύς για να αμείβεται.

Γι’ αυτό ο ΙΣΑ ζήτησε  από όλα τα μέλη του να συμπληρώσουν και να στείλουν σε ειδική φόρμα τα στοιχεία του εμβολιασμού τους ώστε να εντοπιστούν και να κλείσουν τα ιατρεία των ανεμβολίαστων. Άξιος ο μισθός τους αφού όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο δεν είναι με τους ιατρούς αλλά με το λιοντάρι.

Το χειρότερο όμως  από όλα είναι ότι ενώ πριν την υποχρεωτικότητα γίνονταν τεστ στους υγειονομικούς, όταν έμειναν μόνο  οι εμβολιασμένοι τα τεστ σταμάτησαν. Έτσι οι νοσούντες ιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί  μπορούσαν άνετα να κυκλοφορούν και να μεταδίδουν.

Ευθύνες για την κατάσταση του ΕΣΥ. Οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και νοσούν και μεταδίδουν.

Πριν λίγες ημέρες  επανήλθαμε στο θέμα κι εκεί ξαναείπαμε με το φόβο να γίνουμε κουραστικοί πόσο παράλογο και καταστροφικό για τη Δημόσια Υγεία αλλά και για τη δικαιοσύνη είναι αυτό που συμβαίνει. Κανείς δεν αντέδρασε. Δε θα σας κούραζα εκ νέου αν δεν μας προλάμβαναν οι εξελίξεις. Το ξέραμε βέβαια και το γράφαμε  συνεχώς ότι νοσούν οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και αυτό οδηγεί στο κλείσιμο κλινικών και στην επικίνδυνη μετάδοση στους ασθενείς. Να όμως που οι μάσκες έπεσαν.

Οι 5 ημέρες…

Τι είχαν πει στην αρχή; Μακριά από τους ασθενείς οι ανεμβολίαστοι γιατί μεταδίδουν. Όταν αντιλήφθηκαν ότι οι μισοί τώρα (και σε λίγο όλοι οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί) νοσούν τι είπαν; Όποιος υγειονομικός νοσεί μπορεί μετά από 5 ημέρες να επιστρέφει στην εργασία του ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΤ που να αποδεικνύει ότι είναι αρνητικός. Έγκλημα δηλαδή. Ο ογκολόγος που νοσεί στις 5 ημέρες θα αναλαμβάνει χημειοθεραπευόμενους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς χωρίς να αποδεικνύει  ότι δε μεταδίδει. Ο χειρουργός θα χειρουργεί 5 ημέρες μετά τη διάγνωση του covid-19 χωρίς τεστ. Υγειονομικές βόμβες κορονοϊού επί το έργον.

Ευθύνες για την κατάσταση του ΕΣΥ. Θα αποδοθούν άραγε ποτέ ευθύνες γι’ αυτό το αίσχος;

Χθες μάθαμε ότι 92 υγειονομικοί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός είναι θετικοί. Σίγουρα σήμερα θα είναι οι διπλοί και σε λίγο οι περισσότεροι. Ως μέτρο απαγορεύτηκε το επισκεπτήριο. Τι σχέση έχει το επισκεπτήριο με τους θετικούς υγειονομικούς; Καμία. Αντίθετα η εμπειρία λέει ότι το επισκεπτήριο απαγορεύτηκε για να μη διαμαρτύρονται οι συγγενείς για τα χάλια της νοσηλείας αφού χωρίς τους νοσούντες υγειονομικούς τα πράγματα θα είναι τραγικότερα. Έτσι θα ειδοποιούνται οι συγγενείς ότι οι δικοί τους απεβίωσαν χωρίς να μπορούν να ελέγξουν τις συνθήκες που αυτό έγινε. Λογικά θα έπρεπε να ενισχυθεί το επισκεπτήριο αφού θα μπορούσαν να παίξουν βοηθητικό ρόλο. Τώρα όλα στο σκοτάδι. Συγχαρητήρια σε όποιον ακόμη έχει το θράσος να λέει ότι το ΕΣΥ  αντέχει.

Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με επικίνδυνους εμβολιασμένους εργαζόμενους ενώ την ίδια ώρα περισσότεροι από 7.000 μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί έχουν αποβληθεί από αυτά. Ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Και αν δεν είμαστε τόσο πορωμένοι ας καταλάβουμε τι γίνεται. Θα αποδοθούν άραγε ποτέ ευθύνες γι’ αυτό το αίσχος; Θα έχει κανείς την ευθιξία να παραιτηθεί υπό το βάρος 21.000 νεκρών;

Υ.Γ. Πριν στεγνώσει το μελάνι του άρθρου πληροφορούμαστε από τον ημερήσιο τύπο για τουλάχιστον 2.000 ασθενείς- εμβολιασμένους υγειονομικούς  οι οποίοι μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις καταγγέλλουν ότι δέχονται πιέσεις να μην κάνουν τεστ για να μη βγουν θετικοί. Την ίδια ώρα ετοιμάζονται για επιστράτευση ιδιωτών ιατρών. Και ο πιο κακοπροαίρετος νους ξεπερνιέται από τα γεγονότα.