Τελικά μήπως είχαν δίκαιο όσοι ανησυχούσαν για τα m-RNA εμβόλια;

Εμβόλια mRNA και ενσωμάτωση DNA. Άρθρο για πανδημία κορονοϊού,καρδιολόγος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

«η ασφάλεια των νέων φαρμάκων δεν
μπορεί να είναι γνωστή με βεβαιότητα
παρά μόνον όταν αυτά διατίθενται στην
αγορά για πολλά χρόνια».
Δ. Τριχόπουλος. Δάσκαλός μας.
Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας.

Εμβόλια mRNA και ενσωμάτωση DNA.

(άρθρο: Εμβόλια mRNA και ενσωμάτωση DNA) «Σε τι διαφέρουν τα νέα εμβόλια; Στηρίζονται σε μια νέα λογική, πρωτοφανή για τη συλλογική ιατρική εμπειρία των εμβολιασμών.

Πως λειτουργούν τα εμβόλια mRNA.

Αντί να βάλω τον αδρανοποιημένο ή νεκρό μικροοργανισμό ή μια πρωτεΐνη του, βάζω τμήμα από το ενεργό γενετικό υλικό (RNA ονομάζεται) του ιού που μπαίνοντας στον οργανισμό μας ενεργοποιεί τα κύτταρά μας να παράγουν ένα τμήμα του ιού (πρωτεΐνη) που στη συνέχεια μπορεί να διεγείρει την άμυνά μας για παραγωγή αντισωμάτων. Και που βρίσκεται ο προβληματισμός; Οι ένθερμοι οπαδοί του εμβολίου εικάζουν ότι αφού παραχθεί η πρωτεΐνη το γενετικό υλικό του ιού, το RNA δηλαδή, θα καταστραφεί και θα μείνει μόνο η ανοσία για να θυμίζει ότι εμβολιαστήκαμε.

Ερωτήματα για τα εμβόλια mRNA και ενσωμάτωση DNA.

Όσοι ανησυχούν όμως θέτουν ένα πολύ σοβαρό ερώτημα.
Μήπως αυτό το ενεργό RNA του ιού ενσωματωθεί στο δικό μας γενετικό υλικό (το DNA των κυττάρων μας) και αποτελέσει πλέον μέρος του γενετικού μας υλικού καθιστώντας μας μόνιμα όμηρους του ιού με ανυπολόγιστες συνέπειες; Και κάποιοι σοβαροί επιστήμονες προχωρούν ακόμη πιο πέρα. Μήπως το γενετικό υλικό του ιού ενσωματωθεί και στα σπερματοζωάρια ή ωάρια του οργανισμού και μεταδοθεί στις επόμενες γενεές; Μήπως δηλαδή όχι απλώς κάποιος υποθηκεύσει το δικό του μέλλον αλλά και των μελλοντικών παιδιών του; Οι ανησυχούντες επικαλούνται το παράδειγμα του HIV, του ιού που προκαλεί το AIDS πού έχει την ικανότητα να ενσωματώνεται στο ανθρώπινο γενετικό υλικό.»

Η βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί ενσωμάτωση του RNA του ιού στο DNA μας.

Αυτά είναι όσα γράφαμε σε άρθρο μας το Δεκέμβριο του 2020, λίγο πριν κυκλοφορήσουν τα νέα εμβόλια για τον κορονοϊό στη χώρα μας. Και βέβαια εισπράτταμε την βεβαιότητα των «ειδικών» των επιτροπών ότι κινδυνολογούμε και είμαστε αγράμματοι γιατί αγνοούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί ενσωμάτωση του RNA του ιού στο DNA μας. Η καραμέλα των κρατικών επιστημόνων και των επιπόλαιων ακολούθων τους μία «Δεν υπάρχει στον άνθρωπο το ένζυμο εκείνο – η ανάστροφη μεταγραφάση- που επιτρέπει μια τέτοια διεργασία.

Με αυτό το σκεπτικό φυσικά προγραμματίσαμε εμβολιασμούς νέων, εφήβων, παιδιών και εγκύων. Δε σας κρύβω ότι η βεβαιότητα με την οποία άκουγα να συνιστάται η άνευ όρων χρήση εμβολίων από παιδιάτρους και γυναικολόγους με έκαναν να αμφισβητώ όσα επί δεκαετίες μελετώ στο χώρο της ιατρικής. Οι ίδιοι άνθρωποι που αρνούνται ένα φάρμακο που κυκλοφορεί επί δεκαετίες να χρησιμοποιηθεί σε μία έγκυο γιατί δεν υπάρχουν ειδικές μελέτες, πρότειναν ανεπιφύλακτα ένα εμβόλιο που κυκλοφορούσε επί μερικές εβδομάδες ή μήνες.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τα εμβόλια mRNA και ενσωμάτωση DNA.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι αν το RNA του εμβολίου (δηλαδή του ιού) μπει στο DNA μας; Πολύ απλά και κοφτά να προκαλέσουν μελλοντικά έξαρση αυτοάνοσων ασθενειών και όγκων η και άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων . Αν το γενετικό υλικό του ιού που περιέχουν τα εμβόλια γίνει γενετικό υλικό μας μέσω ενσωμάτωσης, θα κουβαλάμε τον ιό εφ’ όρου ζωής. Ή και χειρότερα, μπορεί να τον μεταδίδουμε γενετικά και στους απογόνους μας. Αυτά δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας.

Τα επεσήμαναν σοβαροί επιστήμονες που η φωνή τους όμως θάφτηκε μέσα στα ουρλιαχτά του όχλου και της καταστολής. Ακόμη και αυτοί που αρνήθηκαν να ρισκάρουν εξουθενώθηκα και σύρθηκαν στην εξαθλίωση της απόλυσης ή του αναγκαστικού εμβολιασμού. Και βέβαια χωρίς ευθύνη από τους πολιτικούς και επιστήμονες που τους εξανάγκασαν.

Μία δημοσίευση στο περιοδικό Current issues in molecular biology.

Όμως ο χρόνος κυλά και τα στοιχεία που έρχονται δε δικαιώνουν τη μακαρία σιγουριά των υπευθύνων. Στο διεθνή επιστημονικό τύπο αρχίζουν και εμφανίζονται ανησυχητικά άρθρα. Πριν λίγες εβδομάδες στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό “Current issues in molecular biology” δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο: «Intracellular Reverse Transcription of Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 In Vitro in Human Liver Cell Line» και για όσους τα Αγγλικά τους δεν είναι τόσο καλά: «Ενδοκυτταρική αντίστροφη μεταγραφή του εμβολίου Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA BNT162b2 In vitro σε κυτταρική σειρά ανθρώπινου ήπατος»

Το άρθρο  υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάστροφη μεταγραφάση στον άνθρωπο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όπως υποστηρίζει το άρθρο υπάρχει ανάστροφη μεταγραφάση στον άνθρωπο, το ένζυμο δηλαδή που μπορεί να ενσωματώνει στο DNA των ανθρώπινων κυττάρων το RNA των εμβολίων.
Για όσους αμφισβητούν αυτή τη διαπίστωση εκ μέρους μας παραθέτουμε μεταφρασμένο το συμπέρασμα του άρθρου: «Η μελέτη μας είναι η πρώτη in vitro μελέτη σχετικά με την επίδραση του εμβολίου mRNA του COVID-19, BNT162b2, στην κυτταρική σειρά ανθρώπινου ήπατος. Παρουσιάζουμε στοιχεία σχετικά με τη γρήγορη είσοδο του BNT162b2 στα κύτταρα και την επακόλουθη ενδοκυτταρική αντίστροφη μεταγραφή του BNT162b2 mRNA στο DNA.»

In vitro περίπτωση:Εμβόλια mRNA και ενσωμάτωση DNA.

Όλο το άρθρο ασχολείται με την περιγραφή των μηχανισμών που επιτρέπουν την ενσωμάτωση του RNA των εμβολίων σε ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα. Για όσους επιθυμούν πιο αναλυτικά επιστημονικά στοιχεία παραθέτουμε τη μετάφραση της περίληψης του άρθρου «Οι προκλινικές μελέτες του εμβολίου mRNA του COVID-19 BNT162b2, που αναπτύχθηκε από την Pfizer και τη BioNTech, έδειξαν αναστρέψιμες ηπατικές επιδράσεις σε ζώα που έλαβαν την ένεση BNT162b2. Επιπλέον, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το RNA του SARS-CoV-2 μπορεί να αντιστραφεί και να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα των ανθρώπινων κυττάρων.

Σε αυτή τη μελέτη, διερευνήσαμε την επίδραση του BNT162b2 στην κυτταρική σειρά ανθρώπινου ήπατος Huh7 in vitro. Τα κύτταρα Huh7 εκτέθηκαν σε BNT162b2 και πραγματοποιήθηκε ποσοτική PCR σε RNA που εκχυλίστηκε από τα κύτταρα. Ανιχνεύσαμε υψηλά επίπεδα BNT162b2 σε κύτταρα Huh7 και αλλαγές στη γονιδιακή έκφραση του μακράς διάσπαρτου πυρηνικού στοιχείου-1 (LINE-1), που είναι μια ενδογενής αντίστροφη μεταγραφάση. Η ανοσοϊστοχημεία που χρησιμοποιεί δέσμευση αντισώματος με πρωτεΐνη δέσμευσης RNA ανοικτού πλαισίου ανάγνωσης LINE-1 (ORFp1) σε κύτταρα Huh7 που υποβλήθηκαν σε αγωγή με BNT162b2 έδειξε αυξημένη κατανομή πυρήνα της LINE-1. Η PCR σε γονιδιωματικό DNA κυττάρων Huh7 που εκτέθηκαν σε BNT162b2 ενίσχυσε την αλληλουχία DNA μοναδική για το BNT162b2. Τα αποτελέσματά μας υποδεικνύουν γρήγορη πρόσληψη του BNT162b2 στην ανθρώπινη κυτταρική σειρά του ήπατος Huh7, που οδηγεί σε αλλαγές στην έκφραση και κατανομή της LINE-1. Δείχνουμε επίσης ότι το mRNA του BNT162b2 μεταγράφεται αντίστροφα ενδοκυτταρικά στο DNA σε μόλις 6 ώρες μετά την έκθεση στο BNT162b2.»

Ποια η απάντηση όσων με σιγουριά αναφέρονταν στην απόλυτη ασφάλεια των εμβολίων.

Για όσους κουράζονται να διαβάζουν ιατρικούς όρους λέμε απλά το νόημα της παραπάνω παραγράφου. Κατά τις μελέτες των εμβολίων σε ζώα πριν κυκλοφορήσουν ήταν γνωστό ότι το m-RNA του ιού μπορεί να ενσωματωθεί στα κύτταρά τους. Μια ακόμη πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι αυτό μπορεί να γίνει και με τα ανθρώπινα κύτταρα.

Η παρούσα μελέτη που έγινε σε ηπατικά κύτταρα ανθρώπου επιβεβαιώνει την ενσωμάτωση του m-RNA των εμβολίων στο DNA κυττάρων αυτών. Θα θέλαμε να ακούσουμε την απάντηση όσων ανεύθυνα και επιπόλαια με σιγουριά αναφέρονταν στην απόλυτη ασφάλεια των εμβολίων. Ευχόμαστε να μην πληρώσουμε ακριβά μια τέτοια σιγουριά.