«Βάστα Ρόμελ» στον καιρό του κορονοϊού

Επιτροπή των επιστημόνων για την πανδημία.Καρδιολόγος Μαρούσι Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Επιτροπή των επιστημόνων για την πανδημία:”Βάστα Ρόμελ”.

(Επιτροπή των επιστημόνων για την πανδημία)Η ιστορία λέει ότι επί Γερμανικής κατοχής, οι μαυραγορίτες της εποχής έλεγαν το γνωστό «βάστα Ρόμελ». Δηλαδή εύχονταν να κρατήσει στη μάχη της Αφρικανικής ερήμου ο Γερμανός στρατηγός Ρόμελ, προκειμένου να διατηρηθεί η Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα που εξασφάλιζε τον πλουτισμό των μαυραγοριτών. Πως όμως μπορεί να συνδέσει κάποιος το ιστορικό αυτό γεγονός με τις ημέρες του κορονοϊού;

Επιτροπή των επιστημόνων για την πανδημία:κάλυψη πολιτικών αποφάσεων με επιστημονικό μανδύα.

Φαίνεται ότι από τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην κοινωνία εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχουν μόνο χαμένοι αλλά και κάποιοι πολύ κερδισμένοι, Κάποιοι παντελώς άγνωστοι επιστήμονες, μισθωτοί δημόσιοι υπάλληλοι, έγιναν τα πρόσωπα της ημέρας. Καθημερινή παρουσία στα ΜΜΕ, μέλη της επιτροπής που συμβουλεύει δήθεν την κυβέρνηση , κονδύλια για έρευνα και προγράμματα, επιρροή και δύναμη που δεν την φαντάζονταν ποτέ.

Μερικοί από αυτούς μεταπήδησαν με πολύ ευνοϊκά συμβόλαια στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι άλλοι ονειρεύονται πολιτική καριέρα. Σχέσεις με φαρμακευτικές εταιρείες, εξέλιξη στα επαγγελματικά, θέσεις. Με τι αντάλλαγμα; Την κάλυψη πολιτικών αποφάσεων με επιστημονικό μανδύα.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ακόμα και αν κάποιος νόσησε 2 φορές!

Ίσως διαβάζοντας κάποιος τις παραπάνω γραμμές να αντιδράσει υπερασπιζόμενος όσους «δίνουν τη μάχη για την προστασία των συνανθρώπων τους». Για να δούμε λοιπόν αν ισχύει αυτό. Τις μέρες αυτές βλέπουμε τους επιστήμονες της επιτροπής να προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάποιος που νόσησε από κορονοϊό για δεύτερη φορά δε δικαιούται να πάρει ξανά πιστοποιητικό νόσησης. Πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά.

Πότε πρέπει να εμβολιαστεί κάποιος που έχει νοσήσει;

Πότε να εμβολιαστεί; Κάποτε έλεγαν έξι μήνες μετά τη νόσηση. Τώρα συναινούν στο άμεσο εμβολιασμό. Δεν αρκεί η διπλή νόσηση; Δεν αρκεί η φυσική ανοσία; Γιατί χρειάζεται εμβολιασμό ένας άνθρωπος που έχει νοσήσει από όλες τις παραλλαγές του κορονοϊού; Μήπως γιατί υπάρχουν αρκετά εμβόλια αδιάθετα και η πανδημία τελειώνει; Μήπως πρέπει για το λόγο αυτό να παρατείνουμε την πανδημία ώστε να συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε στο διηνεκές. Μήπως «βάστα Ρόμελ» λοιπόν;

Πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού για το εξωτερικό τη στιγμή που για το εσωτερικό έχει λήξει!

Κάποιοι συμπατριώτες μας μπορούν και ταξιδεύουν στο εξωτερικό με το πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού τη στιγμή που για το εσωτερικό έχει λήξει. Οι χρόνοι έχουν δραματικά συντομευθεί ώστε να επισπευτεί ο τριπλός εμβολιασμός με ευθύνη των επιστημόνων της επιτροπής. Τη στιγμή που στην Ευρώπη ισχύουν άλλα χρονικά όρια στην Ελλάδα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Την ίδια στιγμή που παγκόσμια κηρύσσεται λήξη συναγερμού για την πανδημία στην Ελλάδα κάποιοι τρομολάγνοι επιστήμονες μιλούν για πιθανή νέα μετάλλαξη που απαιτεί ετοιμότητα και για νέο κύμα πανδημίας. «Βάστα Ρόμελ» δηλαδή.

Επιτροπή των επιστημόνων για την πανδημία: Οι υγειονομικοί που δεν θέλουν τρίτη δόση και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

10.000 περίπου υγειονομικοί δεν επιθυμούν να κάνουν την τρίτη δόση. Κανένα πρόβλημα. Αν και ανεμβολίαστοι κατά τους εγχώριους επιστήμονες μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους. Την ίδια ώρα οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν απειλούνται με απόλυση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και τους επιστήμονες της επιτροπής να χειροκροτούν την τιμωρία των συναδέλφων τους.

Χωρίς μισθό από πενταμήνου ζουν το δικό τους Γολγοθά και κυριολεκτικά λιμοκτονούν με τους συναδέλφους τους της επιτροπής να θησαυρίζουν. Η εκδικητικότητα του κράτους για μια πράξη –τον εμβολιασμό των υγειονομικών- που αποδεικνύεται ανώφελος καλυμμένη με τον μανδύα της επιστήμης.

Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60.

Την ίδια ώρα οι άνω των 60 απειλούνται με οικονομική αφαίμαξη. Και κάποιος λαμπρός επιστήμων που για τις υπηρεσίες του αμείφθηκε με διπλό διορισμό ως διευθυντής σε ιδιωτικό νοσοκομείο απαιτεί την άμεση παρακράτηση των χρημάτων από τους γέροντες γιατί «οι Έλληνες είναι πλούσιοι». Γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως και προσδιορίζει με καμάρι το χρόνο της τέταρτης δόσης. Μάλιστα προβλέπει νέα πανδημία το φθινόπωρο. «Βάστα Ρόμελ».

Η ανεξέλεγκτη ανοσία της αγέλης.

Οι επιστήμονες των επιτροπών ανοίγουν τα σχολεία χωρίς προϋποθέσεις αφού πρέπει να νοσήσουν οι μισοί μαθητές ενός τμήματος για να κλείσει, σιωπούν για τις συνθήκες στα ΜΜΜ, απελευθερώνουν τη νυχτερινή διασκέδαση, ανοίγουν τα γήπεδα, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες θύματα και 100 νεκροί την ημέρα.  Στην πραγματικότητα επενδύουν σε μία ανεξέλεγκτη ανοσία της αγέλης. Την ίδια ώρα τρομοκρατούν για το μέλλον της πανδημίας που συνεχίζει να είναι εδώ.

Καμία μέριμνα,καμία πρόταση για το Σύστημα Υγείας από τους επιστήμονες της επιτροπής.

Το Σύστημα Υγείας πάσχει πολύ σοβαρά. Είναι υπεύθυνο για τα δεκάδες χιλιάδες θύματα που θρηνεί ο τόπος. Κι όμως οι λαλίστατοι επιστήμονες της επιτροπής δεν έχουν καμία πρόταση εδώ και δύο χρόνια να κάνουν για να βελτιωθούν οι συνθήκες οργάνωσης και λειτουργίας του ΕΣΥ. Καταγγέλλουν τους συναδέλφους τους, τους γέροντες, τους συμπατριώτες τους που δεν εμβολιάζονται, επιβάλλουν μέτρα δυσβάσταχτα που οδηγούν σε κοινωνική, οικονομική και ψυχολογική καταστροφή και μόνο το Σύστημα Υγείας μένει στο απυρόβλητο. Δεν τολμούν να το ακουμπήσουν γιατί έτσι θα γίνουν κακοί με αυτούς που τους διόρισαν και τους συντηρούν στις θέσεις τους. Γιατί τότε δε θα βρίσκουν βήμα στα λογής ΜΜΕ.

Η πανδημία φαίνεται να οδεύει προς το τέλος της και η τελευταία παραλλαγή του ιού δε φαίνεται να προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα. Όμως η Ελλάδα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Με ευθύνη των κυβερνώντων και των επιστημόνων των επιτροπών η απειλή μένει ζωντανή και τρομοκρατεί τους ανθρώπους. Η πανδημία δεν τελειώνει γιατί δεν εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή να τελειώσει. Ο τρόμος συντηρείται. Ο Ρόμελ πρέπει να κρατήσει γερά για όσο ακόμη τον χρειαζόμαστε. Κι όταν η αλήθεια λάμψει μη φοβάστε. Τα μέλη των επιτροπών δεν έχουν καμία ευθύνη βάσει νόμου. Έχουν καταφέρει για όσα είπαν και έκαναν τον καιρό του «πολέμου» να μη δώσουν ποτέ λόγο. «Βάστα Ρόμελ» λοιπόν γιατί κάποιοι έκαναν τον τρόμο και το θάνατο προσοδοφόρο επάγγελμα