Ένα χρόνο μετά τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα στο Σύστημα Υγείας

Η κατάσταση του συστήματος υγείας ένα χρόνο πριν.

(Κορονοϊός και υγειονομικοί σε αναστολή.) Πριν ένα ακριβώς χρόνο σε άρθρο μας με τίτλο «Στην αλλαγή του χρόνου ας πούμε αλήθειες για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας», είχαμε περιγράψει αυτό που ζούσαμε. Όποιος θέλει να βρει αλήθειες ας πατήσει πάνω στο link για να το διαβάσει.

Εκεί περιγράφαμε την κατάσταση του συστήματος Υγείας και προβλέπαμε το μέλλον που ερχόταν. Σε παραπομπές μέσω άλλων link εξετάζαμε τους λόγους της κακοδαιμονίας μας. Τότε είχαμε 5.000 νεκρούς και μας φαίνονταν πολλοί. Σήμερα με 20.000 νεκρούς που αυξάνουν καθημερινά οι τότε σκέψεις φαίνονται προφητικές.

Η τραγική κατάσταση του συστήματος υγείας και η εργασία Τσιόδρα-Λύτρα.

Δε χρειαζόταν η εργασία Τσιόδρα- Λύτρα για να ανακαλύψουμε τις τραγικές ατέλειες του Συστήματος υγείας που αφήνει ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι. Δε χρειαζόταν να έρθουν τα επίσημα στατιστικά για να καταλάβουμε τι γίνεται. Είχαμε βέβαια μιλήσει και για την απέχθειά μας προς την αλήθεια. Αν δεν είναι ανακριβή τα στοιχεία, αυτό επιβεβαιώνεται σε μια έρευνα που ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Εκεί φαίνεται ότι το 67% των συμπολιτών μας πιστεύει ότι το σύστημα υγείας άντεξε και ότι το εμπιστεύονται. Αυτή η απάντηση χρήζει πραγματικά ψυχιατρικής εξήγησης.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει μια από τις χειρότερες επιδόσεις σε θανάτους παγκοσμίως και φυσικά γι’ αυτό δε χρειάζεται να δώσει κανένας εξήγηση γιατί η δικαιοσύνη κυνηγά όσους έχουν αντίθετη άποψη και διασπείρον «ψευδείς ειδήσεις». Από την άλλη πλευρά οι «ειδικοί» των επιτροπών έχουν το ακαταδίωκτο οπότε όλα κυλούν ομαλά και καθημερινά πεθαίνουν εκατοσταριές ανθρώπων.

Κορονοϊός και υγειονομικοί σε αναστολή.Παρατείνεται η διαθεσιμότητά τους.

Αν όμως δεν υπήρχε το δυσώνυμο πλέον ακαταδίωκτο θα έπρεπε να απαντηθούν ορισμένες ερωτήσεις. Σήμερα εκτός συστήματος υγείας υπάρχουν περίπου 7.000 υγειονομικοί. Παρά τις τεράστιες ανάγκες σε ιατρούς και νοσηλευτές όχι μόνο δεν αναζητείται τρόπος επιστροφής τους αλλά η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της. Παρατείνει επί τρίμηνο τη διαθεσιμότητά τους και απειλεί ότι μπορεί το Μάρτιο να τους απολύσει οριστικά.

Κορονοϊός και υγειονομικοί σε αναστολή.Οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Αλλά ας δούμε τι ακριβώς συνέβη. Η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη των «ειδικών» και της «επιτροπής βιοηθικής» που διόρισε, επέβαλε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Όποιος δεν εμβολιαζόταν θα έβγαινε σε αναστολή εργασίας και θα στερείτο του μισθού του. Ποια η σκοπιμότητα μιας τέτοιας απόφασης; Ακούσαμε ότι δε μπορεί ένας μη εμβολιασμένος υγειονομικός να περιθάλπει ασθενείς. Γιατί; Μήπως ο εμβολιασμένος υγειονομικός δε νοσεί και δε μεταδίδει; Μήπως ο εμβολιασμένος υγειονομικός που απαλλάσσεται από οποιοδήποτε έλεγχο αρκεί να επιδεικνύει το πιστοποιητικό του, δεν είναι επικίνδυνος; Ποιος είναι άραγε πιο επικίνδυνος; Ο ανεμβολίαστος υγειονομικός που κάνει δύο και τρία τεστ την εβδομάδα ή ο εμβολιασμένος που δεν κάνει κανένα;

Κορονοϊός και υγειονομικοί σε αναστολή.Τα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Την απάντηση την έδωσε η αλήθεια που ποτέ δεν ειπώθηκε. Τα σε διατεταγμένη υπηρεσία ΜΜΕ που κυνηγούν να βρουν τον ανεμβολίαστο ιερέα ή νέο που πεθαίνει σε μια ΜΕΘ δεν άκουσαν τίποτα. Δεν άκουσαν τίποτε για δεκάδες και εκατοντάδες υγειονομικούς που νόσησαν. Δεν άκουσαν τίποτε για κλινικές που έκλεισαν λόγω έξαρσης του covid σε ιατρούς και νοσηλευτές τους. Δεν άκουσαν τίποτα για τη διασπορά της νόσου από τους εμβολιασμένους υγειονομικούς σε πλήθος δομές. Η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου έκλεισε λόγω κορονοϊού. Το είπε αυτό κανένας; Αν όμως είχε πεθάνει ο ανεμβολίαστος ιερέας στο ίδιο νοσοκομείο θα ήταν πρωτοσέλιδο. Μπράβο αντικειμενική πληροφόρηση!!!

Ένα ήδη διαλυμένο σύστημα υγείας.

Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν λοιπόν βγήκαν εκτός Συστήματος Υγείας. Και κάποιοι πιο ευάλωτοι αναγκάστηκαν με φόβο να  εμβολιστούν ταπεινωμένοι και εξουθενωμένοι. Άλλοι πάλι κοντά στη σύνταξη παραιτήθηκαν οριστικά και είναι πιά ιδιώτες. Ολόκληρα τμήματα σε νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν, στις εντατικές αποσπάστηκαν άσχετες ειδικότητες, πολλοί εμβολισμένοι ιατροί έφυγαν γιατί δεν άντεξαν να σηκώσουν το βάρος των κενών που δημιουργήθηκε. Ένα σύστημα ήδη στα όρια της διάλυσης, επί σχεδόν δύο χρόνια σε κόκκινο συναγερμό, αποδιαλύθηκε.

Οι ήρωες της προηγούμενης περιόδου είναι τώρα απόβλητοι.

7.000 στελέχη της Υγείας είναι απλήρωτα και ταλαιπωρημένα επί 4μηνο. Οι ήρωες της προηγούμενης περιόδου που τους χειροκροτούσαμε στα μπαλκόνια είναι τώρα απόβλητοι. Και αυτοί δε θα χαθούν, το ΕΣΥ όμως έγινε επικίνδυνο. Όχι μόνο λόγω covid αλλά και γιατί καθημερινά πεθαίνουν αβοήθητοι δεκάδες ασθενείς με άλλες νόσους. Η στατιστική υπηρεσία λέει ότι αυξήθηκαν κατακόρυφα στη χώρα μας οι θάνατοι από άλλα πλην κορονοϊού αίτια. Όμως οι υγειονομικοί που είχαν άλλη άποψη εξοντώθηκαν.

Κορονοϊός και υγειονομικοί σε αναστολή. Η αντιπολίτευση.

Και η αντιπολίτευση που κάποτε έκανε σημαία του τις απολυμένες τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών σήμερα σιωπά. Και κάποιοι καλλιτέχνες που με γάντια καθαρισμού και σφιγμένη τη γροθιά διαδήλωναν, τώρα κρύβονται περιμένοντας την επιδότηση του κράτους  Σύσσωμη η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων. Αντίθετα ζητά με πάθος επέκταση των εμβολιασμών.

Ας πούμε αλήθειες. Όλοι θεωρούν ότι οι σε αναστολή υγειονομικοί δεν ανήκουν στις κομματικές τους πελατείες. Και γι’ αυτό αδιαφορούν. Δεν τους ενδιαφέρει η τραγωδία που ζούμε αλλά το μικροκομματικό τους συμφέρον. Η κυβέρνηση κάνει επίδειξη δύναμης και δρα εκδικητικά. Η αντιπολίτευση στο βάθος βλέπει πεδίο λαμπρό αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Κάνουν πολιτική πάνω σε νεκρούς αμφότεροι.

Οι ηθικές ευθύνες είναι τεράστιες.

Κάποια στιγμή διέρρευσε ότι η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας πρότεινε επάνοδο των υγειονομικών σε αναστολή με συνεχή τεστ. Αν είναι αλήθεια μπράβο της. Σημαίνει ότι έχει ανοιχτό μυαλό. Εξάλλου δεν είναι πολιτικός αλλά ιατρός. Βέβαια η πρόταση απορρίφθηκε και η γραμμή όπως ήδη είπαμε σκλήρυνε. Νομίζω ότι έστω και την ύστατη ώρα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Όλοι χρειάζονται. Όλοι πίσω στην πρώτη γραμμή και συνεχή τεστ σε εμβολιασμένους και μη. Αν δε γίνει αυτό μπορεί οι ποινικές ευθύνες να έχουν τακτοποιηθεί αλλά οι ηθικές ευθύνες είναι τεράστιες. Και αυτές δεν αμνηστεύονται από κανένα δικαστή.