Ο ιδιότυπος ρατσισμός των εμβολιασμένων.

Ασφαλεια των εμβολίων κατά κορονοϊού.Άρθρο του καρδιολόγου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου για την πανδημία

Ασφάλεια των εμβολίων κατά κορονοϊού. Ο “πόλεμος” μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθεί.

Βόλφ Μπίρμαν

(Ασφάλεια των εμβολίων κατά κορονοϊού) Τις ημέρες αυτές μαίνεται ένας σκληρός πόλεμος. Αυτός των εμβολιασμένων κατά όσων δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Ένας πόλεμος που διαιρεί για μια ακόμη φορά τους Έλληνες που δε χάνουν ευκαιρία να βρεθούν ο ένας αντιμέτωπος με τον άλλο. Όσοι ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί φοβούνται πολλές φορές να το ομολογήσουν γιατί αμέσως θα μπουν στο στόχαστρο των συγγενών, γνωστών αλλά και αγνώστων που θα τους επιτεθούν φραστικά -και όχι μόνο- και θα τους αντιμετωπίσουν σαν μιάσματα. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτή την κατάσταση και ποιοι είναι εκείνοι που διχάζουν τους ανθρώπους μεταβάλλοντάς τους σε γενίτσαρους και θύματα;

Ασφάλεια των εμβολίων κατά κορονοϊού.Ο ρόλος των ΜΜΕ.

Η ιστορία ξεκινά από τα πάντα πρόθυμα ΜΜΕ. Αυτά που υποτίθεται θα πρέπει να παρουσιάζουν όλες τις απόψεις και να προωθούν τον υγιή διάλογο και τη σωστή ενημέρωση, έχουν εισπράξει υπέρογκα ποσά για να προωθήσουν την καμπάνια των εμβολίων. Προφανώς λοιπόν κάνουν ότι μπορούν για να ικανοποιήσουν τους χρηματοδότες τους. Από τα δελτία ειδήσεων μέχρι τις κουτσομπολίστικες εκπομπές του μεσημεριού μεταφέρουν κατά τρόπο λαϊκίστικο πληροφορίες για τα εμβόλια και τις ωφέλειές τους και κατακεραυνώνουν κάθε άλλο προβληματισμό ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου για τους ανόητους και ανεγκέφαλους τηλεθεατές τους που αισθάνονται την ανάγκη να μεταφέρουν τις νέες σταυροφορίες στο περιβάλλον τους. Αισθάνονται δε τόσο καλά ενημερωμένοι που κουνούν το δάκτυλο οι μπακάληδες στους ιατρούς, οι μανάβηδες στους νοσηλευτές και οι ταβερνιάρηδες στους φαρμακοποιούς.

Ασφάλεια των εμβολίων κατά κορονοϊού. Το ακαταδίωκτο των “ειδικών”.

Οι περιφερόμενοι «ειδικοί» αφού εξασφάλισαν το ακαταδίωκτο για όσο κακό έχουν κάνει μέχρι τώρα στην κοινωνία και όσο θα κάνουν ακόμη, με ύφος δέκα καρδιναλίων και με τη βοήθεια των δημοσιογράφων και δημοσιογραφίσκων  των καναλιών «ενημερώνουν» και φανατίζουν. Οι διάφοροι αγράμματοι τηλεαστέρες φωτογραφίζονται στα εμβολιαστικά κέντρα και δημιουργούν εντυπώσεις, πλαισιωμένοι από τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και άλλους «επιστήμονες». Με αρχηγό και πρωτοπόρο τον Τάκη Τσουκαλά δηλώνουν βέβαιοι για την τελική νίκη αρκεί να μπορούν να πάνε στο γήπεδο .

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε. Δεν είμαστε εναντίον των εμβολίων. Είμαστε εναντίων του τυφλού φανατισμού. Τα εμβόλια γενικά είναι μια σημαντική πρόοδος της επιστήμης που όταν χρησιμοποιούνται σωστά σώζουν ζωές. Ενημερώνουμε λοιπόν όσους παρακολουθούν μόνο τηλεόραση για μια ακόμη φορά τα εξής:

1ο) Τα εμβόλια είναι πλήρως ασφαλή και αποτελεσματικά.

Τα εμβόλια που κυκλοφορούν βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστική φάση. Έχουν πάρει προσωρινές άδειες κυκλοφορίας λόγω εκτάκτου ανάγκης και θα αξιολογηθούν στο τέλος του 2022. Μέχρι τότε μαθαίνουμε. Μάθαμε ότι τα εμβόλια της Astra και της Jonhnson προκαλούν θρομβώσεις και εμβολές και με επιστολές τους οι δύο εταιρείες καλούν τους ιατρούς σε αυξημένη επαγρύπνηση, ακούσαμε από τις αρχές του Ισραήλ (και η είδηση εξαφανίστηκε αμέσως από παντού) ότι μετά από εμβολιασμό με εμβόλια της Phizer παρατηρήθηκε αυξημένη συχνότητα περιστατικών με μυοκαρδίτιδα που πρέπει να διερευνηθούν. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα μάθουμε και άλλα. Μακάρι να μην ισχύσει το «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» και να μείνουμε σε όσα ξέρουμε. Όμως πολύ ενδιαφέρον θα έχουν όσα θα εμφανιστούν -αν εμφανιστούν- σε ένα με δύο χρόνια.

2ο) Οι επιπλοκές αφορούν μικρό ποσοστό όσων εμβολιάζονται.

Το πραγματικό ποσοστό δεν είναι γνωστό και με την  παραίτησή του  μέλους του ΕΟΦ αυτό κατήγγειλε. Ότι δηλαδή δεν καταγράφονται όσα περιστατικά αναφέρονται. Πολύ πρόσφατα με πολύ ελαφρότητα ο θάνατος μιας 44χρονης που εμφάνισε πυρετό και εξέπνευσε λίγες ώρες μετά το εμβολιασμό της αποδόθηκε σε έμφραγμα. Ως κατεξοχήν ειδικός όμως να ενημερώσω την παιδίατρο επικεφαλής της επιτροπής εμβολιασμών ότι το έμφραγμα δεν έχει ως σύμπτωμα τον πυρετό. Η Δανία απαγόρευσε τους εμβολιασμούς με Astra και Johnson. Η Ελλάδα προχωρεί σε εμβολιασμούς με Astra των πολιτών  30-39 ετών και με Johnson  των κατάκοιτων. Αν υποστηρίξει κάποιος ότι πιστεύει ότι το Ελληνικό κράτος σέβεται τον πολίτη περισσότερο από το Δανικό και θέλω να τον γνωρίσω ως    μοναδικό φαινόμενο.

3ο) Και τα φάρμακα έχουν επιπλοκές και όμως τα δίνουμε.

Μην ξεχνάτε ότι τα φάρμακα χορηγούνται σε ασθενείς και τα εμβόλια σε υγιείς και μάλιστα με μικρό ποσοστό κινδύνου από τη νόσο. Τα φάρμακα δίνονται θεραπευτικά και τα εμβόλια προληπτικά. Άρα στα εμβόλια η κάθε επιπλοκή έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

4ο) Με τα εμβόλια θα κερδίσω την ελευθερία μου και θα προστατέψω και τους άλλους.

Επικίνδυνη αντίληψη. Τα εμβόλια προστατεύουν σε κάποιο άγνωστο ακόμη ποσοστό όχι από τη νόσηση και τη μετάδοση αλλά από τη βαριά νόσηση. Όλοι οι κλινικοί ιατροί έχουμε εμβολιασμένους ασθενείς και με τις δύο δόσεις που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Όπως επίσης και θετικούς στον κορονοϊό εμβολιασμένους που μετέδωσαν σε άλλους. Γι’ αυτό και οι εμβολιασμένοι κυκλοφορούν με μάσκα και οι πολύ τολμηροί λένε ότι ίσως επιτραπεί σε μικρές ομάδες πλήρως εμβολιασμένων να μπορούν να βρίσκονται χωρίς μάσκες σε εσωτερικούς χώρους αυστηρά μεταξύ τους στο μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι συνεχώς έχουμε νέες μεταλλάξεις που δεν υπήρχαν όταν κυκλοφόρησαν τα εμβόλια και οι εταιρείες ετοιμάζουν συμπληρωματικές δόσεις.

Οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να ξεθαρρεύουν γιατί μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και τους άλλους. Επειδή γίνεται προσπάθεια στοχοποίησης όσων δεν εμβολιάζονται ως υπεύθυνων για τη νόσηση άλλων και επειδή και πάλι η υπεύθυνη ενημέρωσης της επιτροπής των ειδικών μίλησε για ενδείξεις για μειωμένη μετάδοση από εμβολιασμένους να τονίσω ότι αυτό στηρίχθηκε σε μια μεμονωμένη και ατελή ακόμη μελέτη. Η επίσημη θέση της ευρωπαϊκής επιτροπής φαρμάκων είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός μειώνει τη μεταδοτικότητα  της νόσου και ότι χρειάζονται σοβαρές και μεγάλες μελέτες για αν μπορούμε να το τεκμηριώσουμε που δεν υπάρχουν ακόμη.

5ο) Οι υγειονομικοί και οι εκπαιδευτικοί που δεν εμβολιάζονται είναι ανεύθυνοι και εγκληματίες.

Κατ’ αρχήν πρέπει να προβληματίσει το γιατί οι υγειονομικοί που βρίσκονται μήνες στην πρώτη γραμμή της μάχης με πολύ κίνδυνο να νοσήσουν από κορονοϊό είναι από τους λιγότερο εμβολιασθέντες. Είναι τόσο άσχετοι ή μήπως ακριβώς επειδή είναι προβληματισμένοι λόγω των γνώσεων που διαθέτουν διστάζουν ακόμη να εμβολιασθούν; Τους εμπιστευόμαστε για τη ζωή μας αλλά αμφισβητούμε τις γνώσεις και την κρίση τους σε σχέση με τα εμβόλια; Πρέπει πάντως να ξεκαθαρίσουμε ότι οι υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν όπως είπαμε προηγουμένως συνεχίζουν να μεταδίδουν άρα προστατεύουν μόνο τους εαυτούς τους κι όχι τους ασθενείς τους εμβολιαζόμενοι. Αυτούς μπορούν να τους προστατέψουν μόνο λαμβάνοντας σωστά υγειονομικά μέτρα κι όχι ξενοιάζοντας γιατί είναι εμβολιασμένοι.

Κατά την προσωπική μου άποψη εκβιάζονται να εμβολιαστούν για δύο λόγους. Ο πρώτος  γιατί η στάση τους έχει βαρύτητα και επηρεάζει και άλλους και ο δεύτερος γιατί αν αρρωστήσουν δεν υπάρχουν άλλοι να τους αντικαταστήσουν. Όσο για τους εκπαιδευτικούς αντί να δημιουργηθούν από την αρχή μικρά τμήματα με συνθήκες ασφαλείας, στοιβάζονται τριάντα παιδιά που έτσι και αλλιώς δε μπορούν να εμβολιαστούν σε μικρές τάξεις και κατά γελοίο τρόπο στοχοποιείται ο εκπαιδευτικός. Οι μαθητές συγχρωτίζονται. Αυτοί μεταδίδουν ο ένας στον άλλο και τις οικογένειές τους. Ο εκπαιδευτικός βρίσκεται σε απόσταση.

6ο) Τότε να καταργήσουμε και τους εμβολιασμούς των παιδιών.

Μην προκαλούμε σκόπιμη σύγχυση. Τα παιδιά εμβολιάζονται με δοκιμασμένα για δεκαετίες εμβόλια που βελτιώθηκαν πολλές φορές με βάση την αποκτηθείσα εμπειρία, μερικές φορές οδυνηρή. Και τα σημερινά εμβόλια μετά από δύο χρόνια θα είναι αρκετά γνωστά και πολύ πιο ασφαλή.  Κάποια θα συνεχίσουν να υπάρχουν, κάποια θα βελτιωθούν και κάποια θα αποσυρθούν. Αλλά τώρα απλώς τα μαθαίνουμε μέσα στη δίνη της πανδημίας.

7ο)  Ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός;

Μα ήδη είναι. Εργοδότες απειλούν εργαζόμενους  με απόλυση, υπηρεσίες στοχοποιούν τους υπαλλήλους τους, ασθενείς κατηγορούν τους ιατρούς τους, παιδιά απειλούν με έξωση γονείς και γονείς τα παιδιά τους. Υπάρχει πόλεμος μέσα στην κοινωνία που κατακερματίζει την ενότητα των πολιτών, γεγονός καταστροφικό σε ώρες μάχης. Αν δεν έγινε ακόμη και επίσημα υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πέραν των νομικών περιπλοκών είναι διότι αν παρατηρηθούν σοβαρά προβλήματα μελλοντικά από τη χρήση των εμβολίων  η απάντηση θα είναι ότι μόνοι σας το κάνατε, κανείς δε σας υποχρέωσε, δική σας η ευθύνη.

8ο) Γιατί λοιπόν τέτοια επιμονή από το κράτος και τα ΜΜΕ για τον εμβολιασμό;

Ο κύριος λόγος είναι ότι περιμένουμε τους τουρίστες και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καθαροί. Δυστυχώς οι ίδιες ηγεσίες που μας μετέβαλαν σε γκαρσόνια της Υφηλίου διαλύοντας την παραγωγή και τη βιομηχανία, τώρα μας φέρνουν μπροστά στο πρόβλημα. Πρέπει να επαιτήσουμε για να έρθουν οι ξένοι και να μας αφήσουν το συνάλλαγμά τους γιατί τις κτηνοτροφικές και γεωργικές μονάδες τις διαλύσαμε και έχουμε πια rooms to let. Και όπως κάποτε περίμεναν τον 6ο στόλο για να ρεφάρουν τα κακόφημα κέντρα έτσι τώρα ανοίξαμε και σας περιμένουμε και είμαστε εμβολιασμένοι και φρόνιμοι. Ελάτε άνευ όρων όπως πέρυσι να μας κολλήσετε αρκεί να μας πληρώσετε. Πέρυσι δια των πιο επίσημων χειλέων προβάλαμε την καταστροφική καραντίνα ως άλλοθι για να έρθουν οι τουρίστες από τις χώρες που μέχρι τότε λοιδορούσαμε ως αποτυχημένες στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Σήμερα χρησιμοποιούμε το άλλοθι του εμβολιασμού και ανοίγουμε τον τουρισμό με χιλιάδες νεκρούς κάθε μήνα. Τελικά το μάθαμε στην πράξη. Τα δισεκατομμύρια αξίζουν πιο πολύ από τις ζωές.

Ασφάλεια των εμβολίων κατά κορονοϊού. Τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό όπλο σε περίοδο πανδημίας.

Τα εμβόλια είναι όπλο. Ένα σημαντικό όπλο σε περίοδο πανδημίας. Ένα όπλο όμως μπορεί να φέρει τη νίκη αλλά και την αυτοχειρία.  Όσοι θέλουν και αισθάνονται ότι κινδυνεύουν πρέπει να εμβολιαστούν. Σε όλους τους ασθενείς μου άνω των 80 και τους έχοντες σοβαρά προβλήματα υγείας συνιστώ ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό. Η νόσος αυτή έχει το 96% των θυμάτων της ανάμεσα στους άνω των 79 και τους έχοντες σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Προσοχή όμως. Ο εμβολιασμός δεν είναι όπλο για να ξεχυθούμε στις καφετέριες και τα πάρτι ως δήθεν άτρωτοι. Δεν είναι το εισιτήριο για να ταξιδεύουμε ανέμελα. Όσοι χρησιμοποιούν τέτοια επιχειρηματολογία είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι.

Όλοι οι νέοι θα πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αποφασίσουν πότε θα εμβολιαστούν. Προσωπικά δε θα ήθελα κανένας να χάσει τη ζωή του επειδή δεν εμβολιάστηκε ενώ χρειαζόταν αλλά και κανένας να χάσει την υγεία και ίσως τη ζωή του επειδή εμβολιάστηκε χωρίς να χρειάζεται. Εξ’ άλλου ο ιατρός όπως ο κάθε άνθρωπος έναν ελέγχει απόλυτα. Τον εαυτό του. Πρέπει να αποφασίσουμε μόνοι και ανεπηρέαστοι. Η πίεση και μάλιστα η με κακοήθη τρόπο πίεση, είναι προσβολή προς την προσωπικότητα του άλλου. Αφήστε το διπλανό σας λοιπόν να συνεχίσει να  ελέγχει τον εαυτό του και να αποφασίζει για τα θέματα που τον αφορούν όπως άλλωστε κάνατε κι εσείς φίλοι μου εμβολιασμένοι.