Περήφανοι γιατί είπαμε την αλήθεια.

Αλήθειες για τον κορονοϊο.Άρθρο του καρδιολόγου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου

 Αλήθειες για τον κορονοϊό.Η συστηματική ενημέρωση των ασθενών μας.

(άρθρο: Αλήθειες για τον κορονοϊό) Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία αρχίσαμε να ενημερώνουμε τους ασθενείς μας –και όχι μόνο- για όσα βάσει της γνώσης και της κρίσης μας θεωρούσαμε αληθινά. Ίσως είναι κουραστικό για τους τακτικούς μας αναγνώστες να επαναλάβουμε ότι δεν το κάναμε από φανατισμό. Δεν το κάναμε από αντίδραση. Δεν το κάναμε από συμφέρον. Ήταν μια δύσκολη κίνηση ιδιαίτερα την εποχή που τα κρατικά όργανα όργωναν το διαδίκτυο για να απαγγείλουν κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Όταν όλοι συντάσσονταν με την επίσημη εκδοχή. Όταν ο Ιατρικός Σύλλογος μας απειλούσε και μας εκβίαζε υποστηρίζοντας όχι την ελευθερία της επιστημονικής άποψης αλλά την μία επίσημη εκδοχή. Όταν «τα’ σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά».

 Αλήθειες για τον κορονοϊό.Διαφωνήσαμε με την επίσημη άποψη της επιτροπής των «ειδικών».

Από την αρχή λοιπόν διαφωνήσαμε με την επίσημη άποψη της επιτροπής των «ειδικών» και τη ραχοκοκαλιά του Εμβολιαστικού προγράμματος που ονομάστηκε Ελευθερία. Διαφωνήσαμε με συνθήματα του τύπου «Εμβολιαζόμαστε, παίρνουμε τη ζωή μας πίσω». Και αυτό διότι η βασική επιχειρηματολογία μας στηρίχθηκε στο ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν. Είπαμε ότι είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία οι εμβολιασμένοι να κυκλοφορούν αμέριμνοι και να ασθενούν και να μεταδίδουν ελεύθερα.

 Αλήθειες για τον κορονοϊό.Οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν.

Το κράτος και οι επιτροπές είχαν αντίθετη άποψη. Επέτρεπαν στους εμβολιασμένους υγειονομικούς να κυκλοφορούν χωρίς τεστ και να μολύνουν τους γύρω τους. Στους εμβολιασμένους καθηγητές να μπαίνουν στις τάξεις χωρίς τεστ και να μολύνουν τους μαθητές και τους συναδέλφους τους. Στους εμβολιασμένους μαθητές να βρίσκονται στις τάξεις χωρίς τεστ. Στους εμβολιασμένους εργαζόμενους να κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς τεστ στους χώρους εργασίας και να μεταδίδουν γύρω τους. Στους εμβολιασμένους κληρικούς να λειτουργούν χωρίς τεστ. Αντίθετα οι μη εμβολιασμένοι έπρεπε ή να αποκλείονται παντελώς από τους χώρους εργασίας τους, εστίασης και διασκέδασης ή να υποβάλλονται σε συνεχή τεστ με πολλά προσωπικά έξοδα . Και η τακτική αυτή συνεχίζεται και τώρα.

Είχαμε δίκαιο σε πολύ σημαντικά θέματα όπως η συλλογική ανοσία, το χτίσιμο τείχους ανοσίας, ο εμβολιασμός όλων.

 Ευτυχώς που η αλήθεια αρχίζει να γράφεται ελεύθερα πια και να υιοθετείται από Ιατρικές Ενώσεις και πολιτικά κόμματα που κάνουν επερωτήσεις στη Βουλή στον Υπουργό Υγείας. Και ευελπιστώ ότι όσο περνάει ο καιρός θα αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκαιο σε πολύ σημαντικά θέματα όπως η συλλογική ανοσία, το χτίσιμο τείχους ανοσίας, ο εμβολιασμός όλων και μάλιστα των παιδιών. Το έγγραφο που παραθέτουμε κατατέθηκε στη βουλή.  Και ο Υπουργός δεν μπορεί να το αντικρούσει. Ούτε οι διορισμένες επιτροπές. Είναι μια ηθική ικανοποίηση έναντι όσων μας επιτίθεντο τόσους μήνες. Η αλήθεια κάποτε λάμπει.

Υ.Γ. Παραθέτουμε μερικά από τα παλαιότερα άρθρα μας:

Ασθενούν και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι;

Θα κυκλοφορούμε μετά το εμβόλιο χωρίς μάσκες; (15/12/20)

Τείχος ανοσίας και εμβολιασμός (5/6/2021)

Η επικοινωνία των εμβολίων ευθύνεται σημαντικά για την έξαρση των κρουσμάτων  (15/7/2021)

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία (31/8/2021)

Τελικά μήπως πρόκειται για πανδημία των εμβολιασμένων;  (29/11/2021)

Για τον εμβολιασμό των παιδιών (5/2/2022)