Το πιστοποιητικό του κορονοϊού και οι παρενέργειές του

Το υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμούΤο υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.Άρθρο για την πανδημία του κορονοϊού.
 
Την είδαμε στην παγερή πλατεία
Μ’ ένα αριθμό στο άσπρο της το χέρι
Με κίτρινο άστρο στην καρδιά
Ι. Καμπανέλλης “Μαουτχάουζεν”
 
Το υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.

(Το υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού) Προσπάθησα πολλές φορές, έχοντας στο ιατρείο μου κάποιον ασθενή ο οποίος δε θυμάται τα φάρμακα που παίρνει, μέσω της εφαρμογής της συνταγογράφησης να δω το ιστορικό του και την πλήρη φαρμακευτική του αγωγή. Στην προσπάθειά μου αυτή συνάντησα μια αυστηρή προειδοποίηση ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται διότι αποτελούν προσωπικά δεδομένα των ασθενών που μόνο με την έγκρισή τους μπορούν να γίνουν γνωστά σε κάποιο ιατρό πέραν αυτού που τα συνταγογράφησε. Είναι λοιπόν προσωπικά δεδομένα τα φάρμακα που λαμβάνει ο καθένας μας.

Ένας ασθενής που χειρουργείται απαγορεύεται να ελεγχθεί αν είναι θετικός για τον ιό HIV του AIDS χωρίς τη δική του έγκριση. Αυτό σημαίνει ότι ο χειρουργός και όλοι οι συμμετέχοντες στο χειρουργείο δε μπορούν να γνωρίζουν το βαθμό του κινδύνου που θα εκτεθούν αν τρυπηθούν σε κάποιο χειρισμό γιατί το αν είναι θετικός κάποιος στον ιό του AIDS είναι προσωπικό του δεδομένο.

Το υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.Η εξαίρεση για τα  προσωπικά δεδομένα…

Θα μπορούσα συνεχίζοντας την αναφορά να περιγράψω πάμπολες περιπτώσεις που ο νόμος εμποδίζει την πρόσβαση σε πολύ σημαντικά για την άσκηση της ιατρικής δεδομένα διότι προέχει η προστασία των προσωπικών δεδομένων του πολίτη ο οποίος μόνο με δική του επιλογή μπορεί να αποκαλύπτει κάποια από αυτά. Με μία εξαίρεση. Το πιστοποιητικό  εμβολιασμού ή νόσησης από κορονοϊό. Στην περίπτωση αυτή μπορεί ο ναύτης της εισόδου του πλοίου, ο μπράβος του νυκτερινού κέντρου, ο εργοδότης της οποιασδήποτε εργασίας, ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας μπορούν να γνωρίζουν πότε και με ποιο εμβόλιο εμβολιαστήκαμε, πότε νοσήσαμε και αν έχουμε ή όχι θετική γνώμη για τα εμβόλια.

Το υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.Ο εμβολιασμένος και νοσεί και μεταδίδει.

Ανωτέρα βία θα πείτε. Ας δούμε λοιπόν τι εξυπηρετεί αυτό το πιστοποιητικό που πανηγύρισε μάλιστα η πολιτική μας ηγεσία ότι ήταν δική της έμπνευση η έκδοσή  του. Όπως πια έχει εμπεδώσει φαντάζομαι και ο πιο φανατικός, ο εμβολιασμένος και νοσεί και μεταδίδει τη νόσο.  Κάποιος λοιπόν που έχει εμβολιστεί και είναι καθηγητής σε σχολείο λόγω του ότι κατέθεσε το πιστοποιητικό του εμβολιασμού του στο διευθυντή του σχολείου του μπορεί να διδάσκει χωρίς να υποβάλλεται σε test κορονοϊού.

Αντίθετα ο μη εμβολιασμένος, τιμωρούμενος από ένα εκδικητικό κράτος για την επιλογή του αυτή, υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα σε rapid test  με δικά του μάλιστα έξοδα. Ο εμβολιασμένος λοιπόν καθηγητής έρχεται σε επαφή με κρούσμα και αρχίζει να νοσεί μεταδίδοντας στους μαθητές και συναδέλφους του τη νόσο. Αν μάλιστα έχει ήπια συμπτώματα και δε θέλει να διακόψει τη δραστηριότητά του μπορεί να προσέχεται στην εργασία του χωρίς να ελέγχεται.

Έχει καταθέσει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αν πάλι ελεγχθεί και είναι θετικός όσοι εμβολιασμένοι συνάδελφοί του ή μαθητές ήρθαν σε επαφή μαζί του μπορούν να συνεχίζουν να προσέρχονται στο σχολείο χωρίς να υποχρεώνονται να μπουν σε καραντίνα.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς.Η στοχοποίηση των μη-εμβολιασμένων.

Πως σας φαίνεται αν αυτό το μεταφέρουμε σε ένα νοσοκομείο όπου μάλιστα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός; Ο εμβολιασμένος υγειονομικός που μεταδίδει γίνεται μια πραγματική υγειονομική βόμβα για συναδέλφους και ασθενείς. Όμως κινείται ελεύθερα γιατί είναι εμβολιασμένος και κανείς δε μπορεί να τον υποχρεώσει σε έλεγχο. Έτσι το πιστοποιητικό γίνεται όχι μόνο ένα άχρηστο χαρτί αλλά μεταβάλλεται σε κάτι επικίνδυνο για όλους. Μα γιατί τότε όλα αυτά;

Αφού μας έκλεισαν οριζόντια δύο χρόνια για το φόβο του ιού τώρα εφαρμόζουν το αντίθετο. Καραντίνα για κανένα,  ούτε για τους νοσούντες ή τις στενές επαφές τους γιατί είναι εμβολιασμένοι. Τη συνταγή χαλάνε όσοι δεν εμβολιάστηκαν αλλά αυτούς τους έχουμε στοχοποιήσει και έτσι τους έχουμε καταστήσει διάτρητους στη συνείδηση της κοινής γνώμης και μπορούμε να τους στερούμε το μισθό, να τους απολύουμε χωρίς αποζημίωση, να τους προπηλακίζουμε. Αυτοί είναι ανεμβολίαστοι.

Η απογύμνωση του ατόμου από κάθε προστασία, ιδιωτικότητα και σεβασμό.

Μέσα λοιπόν σε ένα τέτοιο σκηνικό σαρώνουμε κάθε προσωπικό δεδομένο  και κάθε σεβασμό στην ελευθερία του ανθρώπου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβάλλει την απογύμνωση του ατόμου από κάθε προστασία, ιδιωτικότητα και σεβασμό. Εμπνευστές βέβαια αυτής της κατάστασης δεν είναι οι κρατούντες του 21ου αιώνα. Τους πρόλαβε ο Αδόλφος του 20ου αιώνα. Αυτός ήταν πιο απλός. Για λόγους εθνικού συμφέροντος κάθε Εβραίος πρέπει να έχει το άστρο του Δαβίδ σε εμφανές σημείο. Έτσι θα προστατεύσομε την κοινωνία. Μα γιατί; Τι έκανε. Γεννήθηκε Εβραίος. Μόνο όσοι δεν έχουν το αστέρι μπορούν να θεωρούνται υγιείς. Οι άλλοι είναι μιάσματα.

Το  πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι ένα επικίνδυνο έγγραφο.

Ας προσέξουμε. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το πιστοποιητικό εμβολισμού είναι ένα επικίνδυνο έγγραφο. Πρώτον γιατί δεν έχει κάποια υγειονομική αξία αντιθέτως μπορεί να συγκαλύπτει το πρόβλημα και να οδηγεί σε διασπορά της νόσου. Γι’ αυτό γράψαμε και πρόσφατα. Δεύτερον γιατί ακόμη και αν το εμβόλιο εμπόδιζε τη μετάδοση δεν ξέρουμε πόσο κρατάει η διάρκειά του. Οι υπερήλικες και οι υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο είναι καλυμμένοι; Πρέπει να εμβολιστούν με το ίδιο εμβόλιο ή κάποιο άλλο; Αν δεν κυκλοφορεί το εμβόλιο που πρωτοεμβολιάστηκαν πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή τον εμβολισμό. Είναι αλήθεια ότι οι τηλεαστέρες επιστήμονες έχουν πρόχειρες απαντήσεις για όλα. Αλλά προσέξτε: πρόχειρες. Και η προχειρότητα σκοτώνει.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού,προσωπικά δεδομένα και ασφαλιστικές εταιρίες.

Όμως η πανδημία θα τελειώσει. Αλλά η προστασία των προσωπικών δεδομένων θα έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες που ήδη από παράθυρα διεισδύουν στις ζωές μας, για λόγους υγειονομικούς συμφέροντος πάντα, θα μπορούν πιο εύκολα να επιλέγουν ποιόν θέλουν να καλύψουν ασφαλιστικά.

Πως θα σας φαινόταν αν οι ασφαλιστικές εταιρείες ανακοίνωναν άμεσα ότι θέλουν να τους προσκομίσουν οι πελάτες τους πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να δουν αν θα καλύψουν νοσηλείες και εξετάσεις που θεωρούν ότι σχετίζονται με τις επιπλοκές του κορονοϊού; Και βέβαια αύριο γιατί να μην καθιερωθούν διάφορα πιστοποιητικά χωρίς τα οποία δε θα ασφαλίζονται οι άνθρωποι;

«Οι ανεμβολίαστοι να μη νοσηλεύονται ή να μην εισάγονται στη ΜΕΘ»

Ήδη πολλοί θερμοκέφαλοι κραυγάζουν. «Οι ανεμβολίαστοι να μη νοσηλεύονται ή να μην εισάγονται στη ΜΕΘ». Άλλοι ανόητοι πιέζουν οι μη εμβολισμένοι να μην προσλαμβάνονται στο δημόσιο ή άλλες εργασίες. Αύριο λοιπόν αν επικρατήσουν αυτές οι ακρότητες μπορεί να μη νοσηλεύονται οι καπνιστές, οι παχύσαρκοι, να μην προσλαμβάνονται όσοι έχουν περάσει έμφραγμα, όσοι έχουν συγγενείς (εκ γενετής) καρδιοπάθειες κλπ..

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και οι αέρηδες αρχίζουν να φυσούν. Ας προσέξουμε γιατί όσα κερδίσαμε αιώνες στο πεδίο του  σεβασμού του ανθρώπου θα τα χάσουμε σε μια στιγμή. Ήδη ο Δούρειος Ίππος είναι εδώ.