Ένα εργαλείο που γίνεται όργανο τιμωρίας

Τα τεστ κορονοϊού ως μέσο εκβιασμού.Άρθρο για την πανδημία του κορονοϊού από τον καρδιολόγο Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Τα τεστ κορονοϊού ως μέσο εκβιασμού. Η  χρήση των τεστ με επιστημονικό και σχεδιασμένο τρόπο.

(Τα τεστ κορονοϊού ως μέσο εκβιασμού) Ρωτούν πολλοί που διαβάζουν τα άρθρα που δημοσιεύω τόσους μήνες σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού αν υπάρχει κάποια αντιπρόταση. Μια αντιπρόταση που να μην καθιστά την κριτική προς τους αρμοδίους στείρα αλλά να δίνει μια διαφορετική προοπτική. Αν διαβάσουν βέβαια πιο προσεκτικά και ολοκληρωμένα τα άρθρα θα βρουν πολλές και εποικοδομητικές προτάσεις. Όμως η κεντρική πρόταση όλους αυτούς τους μήνες ήταν η χρήση των τεστ με επιστημονικό και σχεδιασμένο τρόπο για την καταγραφή των κρουσμάτων -συμπτωματικών και ασυμπτωματικών- ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Είχαμε μάλιστα προβάλλει όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας ένα από τα άρθρα μια μελέτη που πρότεινε τον καθολικό έλεγχο του πληθυσμού με τεστ σε λίγες ημέρες όπως έκαναν άλλες χώρες με πολύ καλά αποτελέσματα.

Τα τεστ κορονοϊού ως μέσο εκβιασμού. Τα πλεονεκτήματα των μαζικών τεστ.

Αντί όμως για μαζικά και οργανωμένα τεστ οι ειδικοί και οι κυβερνώντες προτίμησαν το καθολικό lock down με ανυπολόγιστες συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων και την οικονομική και κοινωνική ζωή. Το δίπολο αυτής τη αποτυχημένης πολιτικής που μετράει άνω των 14000 θυμάτων (που συνεχώς αυξάνονται) ήταν καραντίνα και εμβολιασμοί. Και μάλιστα τώρα που τα πράγματα στην οικονομία έχουν φθάσει στο απροχώρητο εγκαταλείπεται το πρώτο σκέλος και η τακτική είναι εμβολιασμοί και εμβολιασμοί.

Η διενέργεια μαζικών τεστ έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εντοπίζει τους ασυμπτωματικούς ή ελαφρά νοσούντες. Αυτοί όσο και αν η κυβερνητική προπαγάνδα φόβου οργιάζει είναι 8 στους 10. Είναι αυτοί που μεταδίδουν αθόρυβα και όταν και αν εκδηλώσουν συμπτώματα είναι πια αργά. Ευτυχώς αξιόπιστα τεστ υπάρχουν από την αρχή σχεδόν της πανδημίας και  έχουν συνεισφέρει σημαντικά ως εργαλεία στον περιορισμό της νόσου.

Βλέπουμε αυτή τη στιγμή σε πολλές χώρες του εξωτερικού να γίνονται τεστ σε κάθε ευκαιρία σε όλους τους πολίτες εμβολιασμένους και μη. Η πρόσβαση στα τεστ είναι συνεχής και δωρεάν. Σε επικοινωνία που έχω με συναδέλφους στην Ευρώπη σε χώρες που δηλώνουν το τέλος της πανδημίας και που οι νεκροί σ’ αυτές αγγίζουν επί εβδομάδες το μηδέν εκφράζουν την απορία τους για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας τα τεστ για τον εντοπισμό του ιού.

Τα τεστ κορονοϊού ως μέσο εκβιασμού. Ο αριθμός των τεστ και τα κρούσματα.

Από την αρχή η κυβέρνηση αρνήθηκε τη συνταγογράφηση των τεστ και ως εκ τούτου τη χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη διενέργειά τους. Αντ’ αυτού το κόστους τους ήταν υψηλό στις ιδιωτικές δομές ενώ από τις δημόσιες γίνονταν σποραδικά και ανοργάνωτα. Σε πλατείες, σε δημαρχίες, σε δρόμους, χωρίς επιδημιολογικό σχεδιασμό και μέθοδο διενεργούνταν τεστ με πολλή φειδώ. Έτσι ακόμη και μέχρι αυτό το χειμώνα τα τεστ ήσαν ελάχιστα και μάλιστα τα Σαββατοκύριακα σχεδόν μηδενίζονταν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δίνεται μια πλασματική εικόνα για τα κρούσματα και να υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε από τα λίγα πράσινα σημεία στην Ευρώπη.

Ακόμη και όταν χρησιμοποιήθηκαν κάποια τεστ αυτό έγινε με λάθος τρόπο. Όταν το καλοκαίρι λόγω μετακινήσεων του πληθυσμού άρχισαν να γίνονται πολλές χιλιάδες τεστ είδαμε τα κρούσματα να εκτινάσσονται και να δημιουργούν την ψευδή εντύπωση ότι αυξάνονται αν και καλοκαίρι. Μάλιστα πολλοί από τους ειδικούς προέβλεπαν  -για να διαψευσθούν- δεκάδες χιλιάδες κρούσματα μετά το Δεκαπενταύγουστο.  Όμως στην πραγματικότητα μπορεί και να ήταν μειωμένα αν είχαμε πραγματική εικόνα για τους προηγούμενους μήνες.

Τα τεστ το περιορίσαμε στους μη εμβολιασμένους αφήνοντας τους εμβολιασμένους να κυκλοφορούν ως υγειονομική βόμβα.

Κι ερχόμαστε στο λεγόμενο και πολυδιαφημισμένο τέταρτο κύμα. Αντί να αξιοποιήσουμε το όπλο των τεστ το περιορίσαμε στους μη εμβολιασμένους αφήνοντας τους εμβολιασμένους να κυκλοφορούν ως υγειονομική βόμβα. Αφού πια πεισθήκαμε ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τη νόσο δε θελήσαμε να προσαρμόσουμε την πολιτική των τεστ. Έχουμε αναφέρει ξανά παραδείγματα ασθενών μας που αν και εμβολιασμένοι νόσησαν από κορονοϊό μπορούσαν όμως λόγω εμβολιασμού να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς τεστ σε αεροπλάνα και καράβια και να διασπείρουν τη νόσο. Και βάσει πρόβλεψης για τον προσεχή χειμώνα θα μπορούν να τη διασπείρουν σε κινηματογράφους, θέατρα, κλειστούς χώρους εστίασης, γήπεδα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μεταφοράς από νομό σε νομό.

Τα τεστ κορονοϊού ως μέσο εκβιασμού.

Αντίθετα μόνο οι μη εμβολιασμένοι υποχρεώνονται να υποβάλλονται σε συνεχή τεστ σε κάθε εργασία και χώρο που θα βρίσκονται. Αποκλείονται οριστικώς από κλειστούς χώρους όπως καφενεία, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης και γήπεδα. Μάλιστα κατά τρόπο εκδικητικό ορίζεται ότι μπορούν μόνο σε ιδιωτικές δομές έναντι αντιτίμου να διενεργούν αυτά τα τεστ. Το κράτος δε βλέπει τα τεστ ως εργαλεία για τον έλεγχο της πανδημίας αλλά ως μέσο εκβιασμού και εκδίκησης των μη εμβολιασμένων. Έτσι αποθαρρύνουν τη διενέργειά τους και ευνοούν τη διασπορά της νόσου. Είναι δεδομένο ότι η τακτική αυτή είναι μικρόψυχη και καταστροφική. Τα τεστ στην Ελλάδα κατ’ εξαίρεση στον πολιτισμένο κόσμο είναι όργανα που δεν οδηγούν στη διάγνωση αλλά στον εμβολιασμό ή την οικονομική αιμορραγία.

Όμως είναι φανερό ότι μια τέτοια τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων. Η διασπορά της νόσου θα αυξηθεί και βέβαια το σενάριο είναι έτοιμο. Για όλα θα φταίνε οι ανεύθυνοι ανεμβολίαστοι που με τεστ κάθε 48 ώρες μπορούν και διασπείρουν τον ιό τη στιγμή που οι εμβολιασμένοι συνάνθρωποί τους μπορούν να μεταδίδουν χωρίς κανείς να τους υποχρεώνει να ελέγχονται. Πρέπει να αναθεωρηθεί αυτή η πολιτική πριν να είναι πολύ αργά.