Ο φόβος και ο κορονοϊός

Ο φόβος και ο κορονοϊός.Άρθρο για την πανδημία κορονοϊο από τον καρδιολόγο Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Ο φόβος και ο κορονοϊός.Ο φόβος ως εργαλείο ελέγχου των ανθρώπων.

(άρθρο:Ο φόβος και ο κορονοϊός) Από την αρχή της πανδημίας επισημάναμε ότι το κύριο συναίσθημα που καλλιεργήθηκε μεθοδικά από τους κρατούντες και τους συνεργάτες τους «ειδικούς», ήταν ο φόβος. Ένας φόβος που παρέλυε τους ανθρώπους και τον περιγράψαμε σε δύο από τα πρώτα άρθρα μας, την άνοιξη του 2020. Επισημάναμε καλοπροαίρετα ότι ο φόβος αυτός είναι σε θέση να διαλύσει την ψυχική ισορροπία, την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα και να αφήσει ανεξίτηλα σημάδια. Νομίζαμε ότι ήταν ένα απλό ατομικό και συλλογικό αντανακλαστικό αλλά σύντομα φάνηκε ότι ήταν ένα εργαλείο ελέγχου των ανθρώπων.

Ο φόβος και ο κορονοϊός.Το κράτος ως εκβιαστής.

Είναι πασίγνωστο ότι υπό το κράτος του φόβου και μάλιστα της χειρότερης μορφής του, του φόβου του θανάτου, ο άνθρωπος λυγίζει. Και είναι πια έτοιμος να υποκύψει σε οποιοδήποτε εκβιασμό. Δεν υπάρχει πιο απλό παράδειγμα από τον ληστή ή το βιαστή που κρατώντας ένα φονικό όργανο αναγκάζει το θύμα του να υποκύψει στις απαιτήσεις του. Και είναι ασφαλώς πολύ δυσάρεστο στη θέση του θύτη να βρίσκεται το κράτος και στη θέση του θύματος μια ολόκληρη κοινωνία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τα πρόθυμα αργυρώνητα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης. Άρχισε η προβολή εικόνων από τη γειτονική Ιταλία με καμιόνια που κουβαλούσαν νεκρούς τους οποίους μάλιστα δεν υπήρχε χώρος να θάψουν. Το κομβόι των νεκρών του Μπέργκαμο στοίχειωσε τον ύπνο και τη ζωή πολλών ανθρώπων μέχρι σήμερα. Ακολούθησαν αριθμοί νεκρών που δυόμισι χρόνια μετά αμφισβητούμε. Είναι αλήθεια ότι αν πέθαινες από έμφραγμα και ήσουν θετικός στον κορονοϊό σε μετρούσαν στους νεκρούς από κορονοϊό άσχετα αν η αιτία θανάτου σου δεν είχε καμία σχέση με την πανδημία. Και οι αριθμοί φούσκωναν και ο κόσμος τρομοκρατείτο.

Οι τηλεοπτικές σκηνές από τις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία.

Ύστερα κόντρα σε κάθε ιατρική δεοντολογία ήρθαν οι σκηνές από τις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία. Οι τελευταίες στιγμές των ανθρώπων που αντί να τους αποχαιρετούν οι δικοί τους, τους αποθανάτιζαν τα τηλεοπτικά συνεργεία. Νοσηλευτές και ιατροί εξουθενωμένοι, βαριά πάσχοντες που αγωνίζονταν για μια ανάσα. Κανείς επίσημος δε διαμαρτυρήθηκε για αυτή τη σκύλευση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κανένας Ιατρικός Σύλλογος δεν έκανε μηνύσεις σε προέδρους νοσοκομείων και τηλεοπτικά κανάλια, ούτε φυσικά έστειλε στο πειθαρχικό τους ιατρούς που επέτρεπαν αυτό το αίσχος. Αντίθετα καμάρωναν στα πάνελ των εκπομπών σιγοντάροντας αυτήν την τρομοκρατία.

Ο φόβος και ο κορονοϊός και …τα μαθηματικά μοντέλα του μελετητή των λυμάτων.

Μας συντρόφευαν βέβαια και τα μαθηματικά μοντέλα του μελετητή των λυμάτων που έβγαζε χρησμούς κάθε λίγο. Αν μελετήσουμε τι έλεγε, 9 στις 10 φορές έπεφτε δραματικά έξω. Μην πάμε μακριά. Τον Ιούνιο φέτος προέβλεπε ότι μέσα στον Ιούλιο θα είχαμε 400 διασωληνωμένους και τρομερή πίεση στο Σύστημα και βέβαια έπεσε για μια ακόμη φορά παταγωδώς έξω. Δυστυχώς οι επιστήμονες αντί να καθησυχάζουν τους ανθρώπους τους τρομοκρατούσαν με φονικό όπλο τα δήθεν ατράνταχτα επιστημονικά επιχειρήματά τους . Μου έλεγε μια ασθενής μου ότι όταν έβλεπε ένα συγκεκριμένο καθηγητή στην τηλεόραση, πριν μιλήσει την έπιανε ταχυκαρδία και όμως δε μπορούσε να μην τον ακούσει.

Η διασπορά του φόβου σε ολόκληρη των κοινωνία.

Ο φόβος λοιπόν οδήγησε την κοινωνία αυτά τα χρόνια. Και υπό το κράτος του φόβου ξεχάσαμε όσα με κόπους, αίμα και θυσίες είχαμε κερδίσει. Οι ηλικιωμένοι γονείς απαρνήθηκαν τα παιδιά τους για να μην τους κολλήσουν και έκοψαν κάθε επαφή με αυτά και με τα εγγόνια τους. Οι ιερείς κλείδωσαν τις εκκλησίες και οι επίσκοποι κατέδιδαν στις πολιτικές αρχές τους ανυπάκουους ιερείς τους. Κάποιος Μητροπολίτης διαμαρτυρήθηκε στον Πρωθυπουργό γιατί ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος επισκέφθηκε ένα μοναστήρι που ήταν πολλοί ανεμβολίαστοι μοναχοί.

Γονείς έσπευσαν να εμβολιάσουν τα μικρά και μεγάλα παιδιά τους. Γείτονες κατέδιδαν τους συγκατοίκους τους γιατί παραβίαζαν τα περιοριστικά μέτρα. Οι περίφημοι πνευματικοί άνθρωποι δέχτηκαν να παίζουν μόνο για εμβολιασμένους, διδάσκοντας υποταγή σε ένα παράλογο σύστημα που εμπιστευόταν περισσότερο κάποιον εμβολιασμένο που κολλούσε και μετέδιδε από κάποιο που μόλις είχε κάνει ένα αρνητικό τεστ.

Οι απολύσεις εργαζομένων.

Στις πόρτες των καταστημάτων και των νυχτερινών κέντρο γινόταν έλεγχος προσωπικών δεδομένων όπως ο εμβολιασμός και έλεγχος ταυτοτήτων από πορτιέρηδες της νύχτας και αναρμόδιους υπαλλήλους. Απολύθηκαν μέχρι σήμερα υγειονομικοί από ιδιωτικά νοσοκομεία, αποπέμφθηκαν επιστημονικοί συνεργάτες γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί και βέβαια τέθηκαν σε αναστολή εργασίας οι υγειονομικοί του Δημοσίου. Απολύθηκαν σιωπηλά εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα ή έχασαν δουλειές παρά τα προσόντα τους άνθρωποι που επέλεξαν αφού δεν ήταν υποχρεωτικό να μην εμβολιαστούν. «Δημοκράτες» δημοσιογράφοι και πολιτικοί «ούρλιαζαν» καθημερινά να ριχτούν στη πυρά όποιοι είχαν διαφορετική από την επίσημη γνώμη, ενώ σύρθηκαν στα πειθαρχικά ή κατηγορήθηκαν ως ψεκασμένοι σοβαροί επιστήμονες που άρθρωσαν διαφορετικό λόγο.

Ξεκίνησε η τρομοκρατία για το χειμώνα που έρχεται.

Ο νόμος της ζούγκλας ξεσκέπασε έναν πολιτισμό που δήθεν τον 21ο αιώνα είχε φτάσει πολύ ψηλά. Γυρίσαμε στα σπήλαια και ο ένας καταβρόχθιζε τον άλλο. Ας θυμηθούμε όσα περάσαμε γιατί η λήθη μπορεί να μας προστατεύει από την ντροπή αλλά δε μας συμφέρει. Ήδη κάποιοι «ειδικοί» γύρισαν από τις διακοπές τους και αρχίζουν να τρομοκρατούν με το χειμώνα που έρχεται.  Νομίζω το πιο εύστοχο σχόλιο λίγων λέξεων το είδα κάτω από μια τέτοια συνέντευξη και ανήκει σε ανώνυμο: «Ρε φίλε ο καθένας μας τον έχει περάσει δύο και τρεις φορές κι εσύ ακόμη μιλάς για τον κορονοϊό»

150 άρθρα και συνεχίζουμε.

ΥΓ. Με το άρθρο αυτό συμπληρώνονται 150 άρθρα στην ιστοσελίδα του ιατρείου μου στο Μαρούσι, ενώ υπάρχουν και λίγα στην ιστοσελίδα του ιατρείου της Νέας Σμύρνης. Τα άρθρα αυτά γράφτηκαν με το χέρι στην καρδιά «όταν τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά». Τα άρθρα αυτά παραμένουν χωρίς την παραμικρή εκ των υστέρων παρέμβαση αναρτημένα, ώστε να μπορεί ο καθένας να τα κρίνει. Ήταν κάτι που το έκανα από αγάπη στους ασθενείς και φίλους μου και δεν το μετανιώνω αλλά αντίθετα είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Σας ευχαριστώ που με συντροφεύσατε ακούραστα στο ταξίδι που αν είμαστε καλά θα το συνεχίσουμε.