Ο ρατσισμός τιμωρείται κατ’ επιλογήν άραγε;

Ο κορονοϊός και οι "ψεκασμένοι".Άρθρο του καρδιολόγου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου

Ο κορονοϊός και οι “ψεκασμένοι”.Ο αντιρατσισιστικός νόμος.

(άρθρο:Ο κορονοϊός και οι “ψεκασμένοι”) Διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό για τον αντιρατσιστικό νόμο και τις επιπτώσεις του σε όσους τολμούν να αποδίδουν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για κάποιες ομάδες συνανθρώπων μας . Και δεν αμφιβάλει κανείς ότι κάτω από τη λέξη ρατσισμός μπορεί πλέον να στεγάσει κανείς κάθε ομάδα και αντίληψη που θέλει να αποφεύγει συμπεριφορές που αδικούν σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο. Και όπως  φαίνεται ότι ο νόμος είναι ομπρέλα για όλους εκτός από μια ομάδα. Τους «ψεκασμένους».

Ο κορονοϊός και οι “ψεκασμένοι”. Ποιοι είναι αυτοί οι «ψεκασμένοι»;

Ποιοι είναι αυτοί οι «ψεκασμένοι»; Μα όσοι δεν εμβολιάστηκαν ή αμφισβήτησαν όλη αυτή την τρομοκρατία  και ανελευθερία που βιώσαμε και βιώνουμε. Ο όρος επικράτησε γιατί ειπώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη. Αυτά του Πρωθυπουργού της χώρας μας. Όχι μια άλλα περισσότερες φορές χρησιμοποίησε τη λέξη για να συμπεριλάβει όσες ομάδες ακραίες ή μη αμφισβήτησαν το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα. Και βέβαια αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί του καθενός συντασσόμενου με το επίσημο αφήγημα για να προπηλακίσει όποιον τολμούσε να ψελλίσει μια αντίθετη γνώμη.
Θεωρώ ότι ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν αξιοπρεπείς άνθρωποι δεν δέχτηκαν τέτοια επίθεση όση εκείνοι που στηριζόμενοι σε θέσεις που συνεχώς δικαιώνονται  σήμερα προέβαλαν αντιρρήσεις σε όσα τόσα χρόνια ακούγονταν και γίνονταν. Τη σοβαρή αντιρρητική τη στήριξα και  προσωπικά σε τέσσερα σημεία:

1ον Οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τον ιό.

Γι’ αυτό είναι επικίνδυνο να σταματήσουν τα τεστ σε αυτούς και να κυκλοφορούν ελεύθερα.

2ον Δεν υπάρχει τείχος ανοσίας με εμβόλια που έχουν τις ιδιότητες που μόλις περιγράψαμε.

3ον Ποτέ η επιστήμη δε δέχτηκε τόσο γρήγορα και με τόση ευκολία ένα φαρμακευτικό προϊόν προοριζόμενο για μαζική χρήση.

4ον Το κακό  σύστημα υγείας είναι που αυξάνει τους θανάτους.

Γιατί δεν έχει τις υποδομές και την οργάνωση και γιατί οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν.

Ο κορονοϊός και οι “ψεκασμένοι”. Ο ρατσισμός  απέναντι στους “ψεκασμένους” οδήγησε σε μια σειρά από παράλογους αποκλεισμούς.

Και οι τέσσερις αυτές παραδοχές που είναι ευθέως αντίθετες με όσα επικαλούνταν οι επιτροπές των «ειδικών» και οι κρατικές αποφάσεις, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι είχαν σωστές βάσεις και αν είχαν συζητηθεί νηφάλια θα είχαμε αποφύγει πολλές τραγωδίες. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε και όσοι τις διατύπωναν χαρακτηρίζονταν εύκολα δημοσίως ως ψεκασμένοι.

Ο ρατσισμός μάλιστα απέναντι στους “ψεκασμένους” οδήγησε σε μια σειρά από παράλογους αποκλεισμούς. Στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2021, βρεθήκαμε με τον αδελφό μου στο δρόμο προς το χωριό της καταγωγής μας. Σταματήσαμε λίγο πριν φτάσουμε σε ένα γειτονικό  χωριό (το Δερβένι Κορινθίας) για ένα πρωινό καφέ. Το παραθαλάσσιο μαγαζί δεν είχε άλλους θαμώνες, καθίσαμε έξω μόνοι μας κοντά στη θάλασσα όμως η κοπέλα το μαγαζιού απαιτούσε πιστοποιητικό για να μας σερβίρει γιατί «έτσι όριζε ο νόμος» και κινδύνευε με πρόστιμο. Φύγαμε απορημένοι, αρνούμενοι να δείξουμε οτιδήποτε, γιατί δε θέλαμε στην πρώτη τυχούσα να δείξουμε τα προσωπικά μας δεδομένα. Η απορία μας όμως ήταν τι εξυπηρετούσε όλο αυτό παρά την τιμωρία; Hταν ή όχι ρατσιστικό αυτό; Αν είμαστε μαύροι στις ΗΠΑ του 18ου αιώνα τι διαφορετικά θα βιώναμε. Απόβλητοι χωρίς αιτία.

Το κύμα των αποκλεισμών.

Τους μήνες που ακολούθησαν αποκλείστηκαν εντελώς από εμπορικά καταστήματα –πλην σούπερ μάρκετ-, από καταστήματα εστίασης, από κινηματογράφους και θέατρα, και από μια σειρά άλλες δραστηριότητες οι μη εμβολιασμένοι ακόμη και αν μπορούσαν να αποδείξουν με πρόσφατα τεστ ότι δε νοσούσαν. Από άλλες δραστηριότητες όπως τα σχολεία και οι ιεροί ναοί (άσχετα αν δε γινόταν συνήθως έλεγχος) αποκλείονταν όσοι δεν είχαν δύο φορές την εβδομάδα τεστ που πλήρωναν από την τσέπη τους. Και βέβαια οι υγειονομικού και ένα πλήθος άλλων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα έχασαν τις δουλειές τους προσωρινά(;;;) ή μόνιμα γιατί δεν τους δέχονταν χωρίς εμβόλια.

Η ασθένεια για δεύτερη φορά και ο εμβολιασμός.

Ούτε η ασθένεια δε γινόταν δεκτή για δεύτερη φορά αν δεν εμβολιαζόσουν, με αποτέλεσμα κάποιοι που νόσησαν δύο φορές να αναγκάζονται με άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία τους να κάνουν και το εμβόλιο λίγες μέρες μετά τη νόσησή τους γιατί το πιστοποιητικό τους δεν τους κάλυπτε. Και δεν έφτανε αυτό, τους πυροβολούσαν όλοι στα μέσα και στο διαδίκτυο ως «ψεκασμένους». Αν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έλεγες κακές λέξεις για τις διάφορες άλλες ομάδες αμέσως σε απέκλειαν με ποινή. Το “ψεκασμένοι”όμως ήταν αποδεκτός όρος και χρησιμοποιείτο κατά κόρον. Και αυτό δυστυχώς με την αποδοχή όλου του πολιτικού φάσματος για να μη θεωρηθεί ότι ο λόγος μου είναι κομματικός και κατευθυνόμενος.

Η δημοκρατία μας και οι εκλογές.

Δυστυχώς η δημοκρατία μας μας απογοήτευσε. Φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη ώριμη να σεβαστεί την άλλη άποψη και να την αντιμετωπίσει με επιχειρήματα και όχι ύβρεις και προπηλακισμούς. Θέλει πολλή δουλειά ακόμη.  Αυτοί όμως οι «ψεκασμένοι» αλλά και όσοι ενοχλούνται από τις ρατσιστικές συμπεριφορές θα κληθούν να επιλέξουν κόμμα στις προσεχείς εκλογές και πολλοί από αυτούς θα τα ξεχάσουν όλα και θα εκμαυλιστούν για μια ακόμη φορά από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να τιμήσουμε όσους μέχρι και τώρα βρίζουν και τραμπουκίζουν αξιοπρεπείς συμπολίτες μας. Αν το κάνουμε ή αν απόσχουμε από τις διαδικασίες όπως έγινε πρόσφατα στις εκλογές των ιατρικών συλλόγων, είμαστε άξιοι να μας αποκαλούν όχι μόνο ψεκασμένους αλλά και ανόητους.