Όπως και να τα μετράτε τα ίδια θα σας βγαίνουν.

Καταγραφή θανάτων ασθενών με covid. Άρθρο του καρδιολόγου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου για την πανδημία κορονοϊού
Καταγραφή θανάτων ασθενών με covid.Τον Ιούλιο του 2022 είχαμε 1000 νεκρούς, τον Ιούλιο του 2021 είχαμε 300 νεκρούς.

(άρθρο:Καταγραφή θανάτων ασθενών με covid) Ένα σημαντικό ερώτημα που προκύπτει σε αυτούς που παρακολουθούν τους αριθμούς είναι γιατί ενώ οι παραλλαγές του κορονοϊού που κυριαρχούν στην κοινωνία είναι ήπιες, τον Ιούλιο του 2021 είχαμε 300 νεκρούς, ενώ τον Ιούλιο του 2022 είχαμε 1000 νεκρούς. Ο υπουργός Υγείας έσπευσε να πει ότι φταίει ο τρόπος που υπολογίζουμε τα θύματα με κορονοϊό.  Δήλωσε εντός εισαγωγικών: «η χώρα μας ακολουθεί το εξής μοντέλο καταγραφής, βάσει του ΠΟΥ:
Όταν κάποιος έχει νοσήσει από covid, ακόμη και όταν η αιτία θανάτου δεν είναι ο κορωνοϊός και απλώς έχει διαγνωστεί θετικός, τότε καταγράφεται ως θάνατος από covid. Από δω και στο εξής, στους θανάτους που θα δηλώνουμε, θα αναφέρουμε πόσοι από αυτούς είναι με αιτία την covid και πόσοι είναι με άλλη αιτία, αλλά τα άτομα είχαν παράλληλα και covid»

Καταγραφή θανάτων ασθενών με covid. Αφού και πέρυσι και φέτος μετρούσαμε με τον ίδιο τρόπο αλλού βρίσκεται το πρόβλημα.

Απλώς εκτίθεται. Γιατί και ένα παιδάκι καταλαβαίνει πως αφού και πέρυσι και φέτος μετρούσαμε με τον ίδιο τρόπο αλλού βρίσκεται το πρόβλημα. Βέβαια να υπενθυμίσουμε στον κ. Υπουργό ότι ο συγκεκριμένος τρόπος μέτρησης των θυμάτων εξυπηρέτησε συνειδητά τις σκοπιμότητες των κυβερνώντων. Το Μάιο του 2020 έγραψα άρθρο με τίτλο «Η διαφορά του να πεθαίνεις από κορονοϊό και του να πεθαίνεις με κορονοϊό». Μπορείτε να το διαβάσετε στη σειρά των άρθρων μου.

Τόνιζα όσα σήμερα υποτίθεται ότι ανακάλυψαν οι φωστήρες των «ειδικών». Όμως τότε δέχτηκα ομοβροντία επιθέσεων, μεταξύ αυτών και γνωστών μου ιατρών, γιατί οι θέσεις μου χαλούσαν τη συνταγή. Ποια ήταν η συνταγή; Τρομοκράτηση του κόσμου. Με επικεφαλής τα Μέσα Ενημέρωσης που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία έπρεπε προκειμένου να περάσουμε όποιο περιορισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέλαμε να έχουμε ανθρώπους τρομοκρατημένους. Άρα έπρεπε να έχουμε πολλούς νεκρούς. Τώρα που έχουμε άλλα στο μυαλό μας αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο μέτρησης.

Καταγραφή θανάτων ασθενών με covid.Κάτι άλλο φταίει που έχουμε υπερτριπλάσιους νεκρούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αφού και πέρυσι και φέτος μετράμε με τον ίδιο τρόπο, κάτι άλλο φταίει που έχουμε υπερτριπλάσιους νεκρούς. Και αυτό το κάτι χρεώνεται εξολοκλήρου στο προβληματικό τρόπο που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε την πανδημία. Νομίζω ότι είναι πολύ απλό να περιγράψουμε με ένα περιστατικό το πώς και γιατί στη χώρα μας πεθαίνουν περισσότεροι από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα αυτή την εποχή.

Πόσο εύκολα μπορεί να πεθάνει ένας 80χρονος με covid.

Έχουμε λοιπόν ένα ογδοντάχρονο. Κάνει πυρετό και το τεστ κορονοϊού είναι θετικό. Έχοντας υποστεί τρομοκρατική προπαγάνδα όλα αυτά τα χρόνια, αισθάνεται ότι κινδυνεύει άμεσα. Ακούει και τους μαϊντανούς που συνεχίζουν να τρομοκρατούν στα ΜΜΕ λόγω σκοπιμότητας και κεκτημένης ταχύτητας και φοβάται ακόμη περισσότερο. Προσωπικό γιατρό δεν έχει –ούτε πρόκειται να αποκτήσει γιατί ιατροί με μερικές χιλιάδες χρεωμένους ασθενείς δεν θα είναι προσωπικοί αλλά μαζικοί-. (Ακούσαμε για 3.000 ιατρούς που εντάχθηκαν στο σύστημα του προσωπικού ιατρού και θα αναλάβουν 10.000.000 Έλληνες. Όσοι ακόμη θυμάστε τη διαίρεση κάντε την για να μας πείτε πόσοι αναλογούν) Μη έχοντας λοιπόν κάποιο ιατρό για να τον καθησυχάσει πηγαίνει τρομοκρατημένος στο νοσοκομείο.

Εκεί τον εξετάζει κάποιος από όσους έμειναν αυτές τις ημέρες στο ΕΣΥ. Για όσους δεν το ξέρουν πέραν των όσων βρίσκονται σε διαθεσιμότητα υπάρχουν όσοι παραιτήθηκαν, πήραν αναρρωτική άδεια, πήραν θερινή άδεια κλπ. Πραγματικά αυτή την περίοδο το ήδη προβληματικό ΕΣΥ βρίσκεται σε διακοπές. Ο εφημερεύων λοιπόν βλέπει ένα πανικόβλητο ογδοντάχρονο που θέλει διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύει και επειδή δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να του τη δώσει του κάνει εισαγωγή. Είναι θέμα ωρών ή ημερών ο ηλικιωμένος να αποικιστεί από κάποιο ενδονοσοκομειακό μικρόβιο που θα μετατρέψει μια ήπια ίωση σε θανατηφόρο λοίμωξη. Και δεδομένου ότι οι ΜΕΘ βρίσκονται σε εκ περιτροπής αποστείρωση για να πάρει άδειες και το προσωπικό πιθανόν να πεθάνει σε κοινό θάλαμο.

Στη χώρα που όλα είναι δήθεν και επικοινωνία.

Τόσο απλό, που φαίνεται απίστευτο. Όμως σε μια χώρα που όλα είναι δήθεν και επικοινωνία και που τα στόματα μένουν κλειστά τα πάντα είναι τραγικά απλά. Το καλοκαίρι ήταν πάντα θανατηφόρο στην Ελλάδα. Δυστυχώς φέτος είναι εγκληματικά επικίνδυνο. Εμείς πάντως ας πανηγυρίζουμε για τα τουριστικά έσοδα. Έτσι κι αλλιώς το σπορ που μας ταιριάζει σε όλες τις σοβαρές καταστάσεις είναι ο τουρισμός. Γι αυτό άλλωστε μετά τις επιτυχίες στον τομέα της Υγείας ο αρμόδιος Υπουργός ασχολείται με τον τουρισμό. Και εις ανώτερα.