Ποιος φταίει για τα κρούσματα του κορονοϊού;

Ευθύνες για τα κρούσματα κορονοΐου.Άρθρο του καρδιολόγου Παναγιωτόπουλου Νικόλαου για την πανδημία του κορονοϊου

Ευθύνες για τα κρούσματα κορονοΐού. Με αφορμή τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

(Ευθύνες για τα κρούσματα κορονοΐού) Επειδή το τελευταίο διάστημα και μάλιστα μετά τα επιθετικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, η προσπάθεια παραπληροφόρησης των ΜΜΕ βρίσκεται στο αποκορύφωμά της θα ήθελα να βάλουμε λιγάκι κάτω την κοινή λογική και να κάνουμε κάποιες διαπιστώσεις.

Ευθύνες για τα κρούσματα κορονοΐού.Ο αριθμός των κρουσμάτων.

Ως μπαμπούλας χρησιμοποιείται για μία ακόμη φορά ο αριθμός των κρουσμάτων, ο οποίος κατά τα Μέσα και τους «ειδικούς» έχει εκτοξευθεί σε ύψη ρεκόρ. Είναι όμως έτσι και αν ναι, που οφείλεται αυτό; Ας δούμε πρώτα τους αριθμούς. Πόσα κρούσματα είχαμε πέρυσι τέτοια εποχή; Γύρω στα 1600 ημερησίως. Πόσα έχουμε φέτος; Πάνω από 6.000. Να λοιπόν η αύξηση. Πόσα τεστ κάναμε πέρυσι ημερησίως; Με το ζόρι 10.000 – 20.000. Πόσα κάνουμε φέτος ημερησίως; Πάνω από 250.000!!!

Η εκδικητική προς τους μη εμβολιασμένους συμπεριφορά της κυβέρνησης έκανε το θαύμα. Είχαμε επισημάνει από πολύ νωρίς πριν από ένα χρόνο ότι η καλύτερη μέθοδος για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι τα lockdown αλλά τα μαζικά τεστ. Γιατί αυτά ανακαλύπτουν πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς. Επιτέλους λοιπόν –έστω και για τους λάθος λόγους- ακολουθήσαμε τη σωστή τακτική.

Ευθύνες για τα κρούσματα κορονοΐού.Ο αριθμός των θανάτων.

Ναι θα πει κάποιος, αλλά έχουμε περισσότερους θανάτους. Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Δεν έχουμε περισσότερες εισαγωγές ούτε διασωληνωμένους από πέρυσι. Αυτό δεν οφείλεται στους εμβολιασμούς αλλά στο ότι και πέρυσι τόσα ήταν τα κρούσματα αλλά δεν τα καταγράφαμε λόγω μη τεστ. Με λιγότερες νοσηλείες έχουμε όμως πολλούς θανάτους, όχι πάντως περισσότερους από πέρυσι. Γιατί; Πέρυσι όλοι ήταν ανεμβολίαστοι γιατί δεν υπήρχαν τα εμβόλια ακόμη. Και όμως είχαμε λίγο παρόμοιους θανάτους. Φέτος με την πλειοψηφία εμβολιασμένους οι θάνατοι έφθασαν και ξεπέρασαν τις 16.000. Τι συμβαίνει;

Η κυβερνητική ευθύνη για τη διάλυση του ΕΣΥ.

Η απάντηση βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας αλλά κάνουμε ότι δεν τη βλέπουμε. Επίτηδες στρέφουν την προσοχή στα εμβόλια για να μη τη δούμε. Το ήδη ετοιμόρροπο ΕΣΥ διαλύθηκε εντελώς με την αψυχολόγητη αντίδραση της αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το Σύστημα Υγείας έχει στερηθεί περισσότερα από 7.000 από τα  αξιόμαχα στελέχη του που έχουν τεθεί υποχρεωτικά εκτός εργασίας. Και φυσικά ούτε να αναπληρωθούν είναι δυνατό αλλά και δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από  τους κυβερνώντες.

Η αποτυχία του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

Η αποτυχία του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών που οδήγησε στη αποδιάλυση του ΕΣΥ φαίνεται και από το ότι δεν τολμά η κυβέρνηση να τον επεκτείνει σε καμία άλλη ομάδα προκειμένου προφανώς να μη διαλύσει την Αστυνομία ή το Στρατό. Είναι όμως γνωστό σε όσους εργάζονται σε νοσοκομεία, ιδιαίτερα της επαρχίας που φαίνεται περισσότερο, ότι όπως έχουν γίνει όλα πρόχειρα και εκδικητικά έτσι και για την απομάκρυνση του προσωπικού των νοσοκομείων δεν υπήρξε κανένα σχέδια. Ολόκληρες κλινικές ξεκληρίστηκαν.  Αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία είναι χωρίς κρίσιμες ειδικότητες  ιατρών, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους.

Ευθύνες για τα κρούσματα κορονοΐού.Οι κλειστοί χώροι συνάθροισης,νυχτερινά μαγαζιά και ΜΜΜ.

Ας γυρίσουμε όμως πάλι στα κρούσματα. Ο κορονοϊός ανεξαρτήτως των εξηγήσεων σχετικά με τους αριθμούς, συνεχίζει να κυκλοφορεί. Και οι «ειδικοί» συνεχίζουν να υποκύπτουν στις κυβερνητικές επιδιώξεις. Ανοίγουν τα νυκτερινά μαγαζιά με 500 θαμώνες –κάπου ακούστηκε και για 1000- για τους εμβολιασμένους, γίνεται το σώσε στα καταστήματα, γεμίζουν τα γήπεδα για οικονομικούς λόγους. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι απόλυτα.

Από τη στιγμή όμως που οι εμβολιασμένοι «που κέρδισαν την ελευθερία τους» και μεταδίδουν και νοσούν, λογικό είναι ότι και θα κολλήσουν μέσα στο πλήθος και θα μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι τους. Συμπτύχθηκαν τα τμήματα για οικονομικούς λόγους στα σχολεία και έγιναν τριαντάρια, αυξήθηκε η πληρότητα των ΜΜΜ στο 80% (αν και ξέρουμε ότι άτυπα είναι 110%), όλα επίσημα και με κυβερνητικές εντολές και αναρωτιόμαστε γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα ή τέλος πάντων πως κυκλοφορεί ο ιός;

Η κοινωνική αποστασιοποίηση και η λογική.

Έχουμε πει κατ’ επανάληψη και το επαναλαμβάνουν όλοι παγκοσμίως ότι το Νο 1 μέτρο υγιεινής είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση. Εμείς επικαλούμαστε τη χρήση μάσκας και τα εμβόλια για να στοιβάζουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους, στους οποίους δεν πηγαίνουν οι μη εμβολιασμένοι αλλά τελικά αυτοί φταίνε για την εξάπλωση της πανδημίας. Και όλα αυτά μας τα σερβίρουν και από την πλύση του εγκεφάλου έχουμε φτάσει να τα πιστεύουμε όλα.

Για να μην τρελαθούμε όλοι –που ήδη το πάθαμε- ας επιστρέψουμε στη λογική. Τουλάχιστον εμείς οι πολίτες και οι ακομμάτιστοι επιστήμονες. Δεν μπορούμε δυστυχώς να επηρεάσουμε κανένα αλλά τουλάχιστον ας κάνουμε καλό στον εαυτό μας και σε όσους ακόμη σκέφτονται. Ας μην παρασυρθούμε από δήθεν “ελευθερίες” και ας προσέχουμε. Είτε εμβολιασμένοι είτε μη. Οι υπόλοιποι όπως απείλησε και ο καβγατζής Καθηγητής που κόσμησε τις τηλεοράσεις με τις ταραχώδεις εκδρομές του «είναι του ΣΚΑΙ και θα μας συντρίψουν» αν τομήσουμε και αμφισβητήσουμε την επίσημη γραμμή.

Υ.Γ Πάντως σε μια εποχή που γίνεται σάλος για να υπερασπιστούμε τους παχουλούς που υφίστανται ρατσιστικές επιθέσεις για τα παραπανήσια κιλά τους, η κρεατομηχανή δουλεύει αλύπητα για όσους δεν έχουν από προσωπική επιλογή εμβολιαστεί. Αυτό δεν είναι ρατσισμός;