Η δικτατορία των «ειδικών» και ο φερετζές των κρατούντων

Επιτροπή ειδικών:κορονοϊος και κράτος. Καρδιολόγος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος,Μαρούσι

Επιτροπή ειδικών:κορονοϊος και κράτος.Καταστρατήγηση δικαιωμάτων.

(Επιτροπή ειδικών:κορονοϊος και κράτος) Εδώ και πολλούς μήνες όλοι μας περιμένουμε με αγωνία να μάθουμε τι αποφάσισαν οι «ειδικοί» για τη ζωή μας και πως θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα μιας ολόκληρης χώρας με βάση τις εισηγήσεις τους. Και έτσι, σύμφωνα και με τις διακηρύξεις της κυβέρνησης, μια ομάδα ανθρώπων που η ίδια τους κατέστησε συμβούλους της, παίρνουν την ευθύνη να παρέμβουν σε μια σειρά από ατομικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα που θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια τη ζωή μας. Όταν τίθεται θέμα καταστρατήγησης όσων μέχρι τώρα θεωρούσαμε αδιαμφισβήτητα δικαιώματά μας κατοχυρωμένα με αγώνες και διεθνείς συμβάσεις η δικαιολογία είναι ότι αυτό γίνεται «για το καλό μας» με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Επιτροπή ειδικών:κορονοϊος και κράτος.Μεταβολές για μάσκες,σχολεία,καταστήματα,ναούς.

Ας δούμε μια σειρά από τέτοιες μεταβολές. Όλοι κυκλοφορούμε υποχρεωτικά τους τελευταίους μήνες με μάσκες όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς ακόμη και αν είμαστε μοναχικοί περιπατητές. Τα καταστήματα κλείνουν και ανοίγουν ανακαλύπτοντας ευφάνταστους τρόπους λειτουργίας τους και πολλές φορές μεροληπτικούς. Τα σχολεία ανάλογα με τη βαθμίδα τους ανοιγοκλείνουν με όρους που αλλάζουν κάθε λίγο. Οι χώροι λατρείας ανοιγοκλείνουν και οι ειδικοί έχουν άποψη ακόμη και για την εγκυρότητα των μυστηρίων.

Γάμοι αναβάλλονται, βαπτίσεις παραπέμπονται στις καλένδες, κηδείες γίνονται με ανατριχιαστικά και αχρείαστα μέτρα, οι ειδικοί θεολογούν και επεκτείνονται πολύ πέρα από όσο φτάνει η επιστήμη τους. Η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 9, οι μετακινήσεις εντός και εκτός χώρας νέκρωσαν, συγκεντρώσεις διαλύονται με το στίγμα της κοινωνικής ανευθυνότητας, προβλέψεις που δεν επιβεβαιώνονται  μας τρομοκρατούν και ένα ολόκληρο κράτος δικαίου καταρρέει μπροστά στη γνώμη των ειδικών. Ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί στην αδιαμφισβήτητη επιστήμη που ποδοπατάει και καταργεί τα πάντα κατά βούληση;

Επιτροπή ειδικών:κορονοϊος και κράτος.Κατά βούληση…

Και πρόκειται κυριολεκτικά κατά βούληση. Κι αυτό γιατί οι επίσημοι κρατικοί «ειδικοί» ξημεροβραδιάζονται στα στρατευμένα μέσα ενημέρωσης για να μεταφέρει ο καθένας τη γνώμη του -την προσωπική του γνώμη- για την κατάσταση και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. Βέβαια το πλαίσιο είναι αυστηρά καθορισμένο. Η ένταση της αυστηρότητας ποικίλει μόνο. Είναι πραγματικά προσβλητικό για τη δημοκρατία και την επιστήμη οι έχοντες διαφορετικές απόψεις, ανεξαρτήτως της επιστημονικής και ακαδημαϊκής τους καταξίωσης, να αποκλείονται από το δημόσιο διάλογο, να απειλούνται με εισαγγελείς, να δέχονται εκβιασμούς και πιέσεις και φυσικά τελικά να συκοφαντούνται ως εμμονικοί και επικίνδυνοι. Για να καταχωρηθεί κανείς στους επίσημους «ειδικούς» πρέπει να έχει καταταγεί προηγουμένως στα παιδιά του συστήματος. Από εκεί και πέρα τα μικρόφωνα και οι κονδυλοφόροι είναι στη διάθεσή του.

Επιτροπή ειδικών.Ποιοι είναι οι περίφημοι “ειδικοί”;

Για να δούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί οι περίφημοι «ειδικοί». Τι είναι αυτό που τους κατατάσσει στο κονκλάβιο που εν είδη πάπα κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Κατ’ αρχάς κανένας δεν ξέρει ακριβώς πόσοι και ποιοι είναι. Ο αριθμός τους αυξομειώνεται άλλοι αποχωρούν για λόγους που δε μαθαίνουμε και άλλοι προστίθενται χωρίς πάλι να το πληροφορηθούμε. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής τους; Μα να είναι καταξιωμένοι επιστήμονες. Και ποιος το αποφασίζει αυτό; Μα η κυβέρνηση.

Έτσι κάποιος ειδικός εκ της Μεγάλης Βρετανίας και κάποιος άλλος εκ της Ελβετίας μας κατακεραυνώνουν και μας ενημερώνουν καθημερινά, ενώ ένας διεθνούς φήμης εξ Αμερικής συμπατριώτης μας και ένας άλλος κορυφαίος εκ Γαλλίας δε συμφέρει ούτε καν να ακουστούν γιατί έχουν εκφράσει άλλες σκέψεις. Κανείς βέβαια δεν τολμάει να αμφισβητήσει το παγκόσμιο επιστημονικό τους κύρος αλλά εμάς δε μας κάνουν. Μα τι σόι επιτροπή είναι αυτή, πως αντιλαμβάνεται την επιστήμη; Η επιστήμη είναι η ικανότητα να συζητάς την άλλη άποψη ιδιαίτερα αν είναι τεκμηριωμένη και να πείθεις με τη δική σου πιο τεκμηριωμένη θέση. Απεναντίας τους τελευταίους μήνες αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του να είσαι «κρατικός επιστήμονας».

Προωθήσεις σε πανεπιστημιακές θέσεις.

Είναι πασίγνωστο το πως προωθείται κανείς σε μια πανεπιστημιακή θέση. Μια σειρά από μετριότητες με κοινό χαρακτηριστικό την υποταγή στο πολιτικό σύστημα και την πιστή τήρηση της πολιτικής ορθότητας προωθούνται είτε από τους πανεπιστημιακούς πατεράδες και πεθερούς είτε από πολιτικούς παράγοντες. Παλαιός πολιτικός εκ Καρδίτσας διαβεβαίωνε κάποιον συμπατριώτη του υποψήφιο για μια πανεπιστημιακή θέση «Μην ανησυχείς, ξέρεις πόσους καθηγητές έχω κάνει εγώ;». Αξιολογότατοι επιστήμονες απορρίφθηκαν από το Πανεπιστήμιο για να πάρουν τη θέση τους οι μέτριοι ημέτεροι « Ανθ’ ημών Γουλιμής» αναφώνησε ο Χαρίλαος Τρικούπης όταν απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής στην ιδιαίτερη πατρίδα του και τη θέση του πήρε ένας ασήμαντος πολιτευτής, ο Γουλιμής.

 Η χώρα αυτή έχει παραδόσεις που τις τηρεί. Βέβαια δεν είναι όλοι έτσι θα πείτε. Ευτυχώς. Δυστυχώς  όμως αυτοί οι «άλλοι» προτιμούν να μη μιλούν γιατί ξέρουν ότι αν αντιμιλήσουν το σύστημα θα τους αποβάλλει. Και αφήνουν  τους πρόθυμους να αλωνίζουν. Και μαζί με αυτούς αυθεντίες αναδείχθηκαν μέσα στην κρίση οι επικεφαλής συνδικαλιστές των ιατρικών συλλόγων και των συντεχνιών των ιατρών. Χωρίς καμία εξειδίκευση στα αντικείμενα που θίγουν μιλούν με αυξημένο κύρος  -και καλά κάνουν- αλλά ταυτόχρονα απαγορεύουν στους άλλους επειδή δεν είναι συνδικαλιστές φαίνεται να ομιλούν.

Επιτροπή ειδικών:κορονοϊος και κράτος.Κρατικοδίαιτοι κυβερνητικοί ειδικοί.

Αυτοί λοιπόν οι κυβερνητικοί ειδικοί, κρατικοδίαιτοι και χωρίς να ρισκάρουν τίποτε,  με ύφος αλαζονικό και προκλητικά σαδιστικό μας κουνούν καθημερινά από τα ΜΜΕ το δάκτυλο και λένε τη γνώμη τους που την άλλη στιγμή μπορούν να αντικαθιστούν με μια τελείως διαφορετική. Τους ακούμε κάθε μέρα να κατηγορούν μια ολόκληρη κοινωνία που διαλύεται, να κάνουν τους παιδονόμους και τους δικτατορίσκους χωρίς ποτέ να κάνουν την αυτοκριτική τους. Ακούγαμε τον εξ Ελβετίας κ. Δεμιρτζάκη να λέει για την καταστροφή που έρχεται από τους αγράμματους φανατικούς χριστιανούς των Θεοφανίων.

Τα πρωτοσέλιδα μετέφεραν τη βαρύγδουπη γνώμη του «Τέτοιους πολίτες που έχουμε, τέτοια μας αξίζουν. Έρχεται ο όλεθρος». Οι μέρες πέρασαν και ο ειδικός ξαναχτύπησε. Ξέχασε να ζητήσει συγνώμη για τις άστοχες προβλέψεις του και επανήλθε με σχόλια του τύπου «Απαράδεκτο να ανοίγουν οι εκκλησίες και να μένουν κλειστά τα σχολεία. Στην Ελβετία οι χριστιανοί κοινωνούν χωρίς να ακουμπά στο στόμα τους η λαβίδα» Παραλήρημα δηλαδή που αποδεικνύει ότι η επιστήμη μπορεί να μην έχει πατρίδα, ιδεολογία και θρησκεία, οι επιστήμονες έχουν.

Πολλές οι γνώμες κάθε μέρα από τους “ειδικούς”.

Κάθε μέρα ακούμε χίλιες γνώμες από τους «ειδικούς» που όχι μόνο διαφωνούν μεταξύ τους αλλά από ώρα σε ώρα διαφωνούν και με τον εαυτό τους από μέσο σε μέσο. Να θυμηθούμε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης επιδημιολόγο κ. Μαγιορκίνη που μπορείτε να ακούσετε στο διαδίκτυο να λέει προ μηνών ότι δε θα έβαζε ποτέ στη μητέρα του την άχρηστη και επικίνδυνη μάσκα;. Η κ. Παγώνη πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών έλεγε ότι δε χρειάζεται μάσκα, ο κ. Σίψας διεκήρυσσε ότι η μάσκα επειδή δεν ξέρουμε να τη χρησιμοποιούμε μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη. Ψάξτε μόνοι σας παλιές δηλώσεις των «ειδικών» για τις μάσκες, τα σχολεία, τα lockdown για να διαπιστώσετε μόνοι σας πως αλλάζουν οι καιροί. Θα πείτε η επιστήμη εξελίσσεται και οι απόψεις της μεταβάλλονται. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ταπεινή. Ας μην τη θεοποιούμε.

Η δημοσιότητα που απολαμβάνουν οι ειδικοί στα ΜΜΕ.

Και θα ήμουν πολύ πιο συγκαταβατικός για τους «ειδικούς» αν δεν εκμεταλλεύονταν αυτή τους την ιδιότητα για να αποκομίσουν οφέλη. Πρώτα από όλα η δημοσιότητα. Μερικοί πραγματικά έχουν πέσει με τα μούτρα στην προβολή τους. Ήρθε η ευκαιρία της ζωής τους να φύγουν από την αφάνεια του εργαστηρίου ή του γραφείου τους και κάνουν όπως ο διαβητικός που τον αφήνεις μόνο του σε ένα ζαχαροπλαστείο. Δεν καταλαβαίνουν πολλές φορές ότι η υπερβολή βλάπτει ή και καταστρέφει. Οι μάστορες των ΜΜΕ ξέρουν να ξεζουμίζουν και  στη συνέχεια κατά τη βούλησή τους να καταστρέφουν τα θύματά τους. Βέβαια δεν είναι μόνο η δημοσιότητα. Παχυλά συμβόλαια στον ιδιωτικό τομέα, εξασφαλισμένη πελατεία και βέβαια κονδύλια από το ευγνώμον κράτος και τις εταιρίες του χώρου για έρευνα και ίσως όχι μόνο. Και εξασφαλισμένη βέβαια η ακαδημαϊκή καριέρα.

Γιατί δεν υπάρχουν και άλλοι ειδικοί;

Μα είναι οι αρμόδιοι. Αρμόδιοι για τι; Το θέμα είναι μόνο υγειονομικό; Και μάλιστα σωματικό; Που είναι οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι; Που είναι οι νομικοί, οι οικονομολόγοι, οι κοινωνιολόγοι, οι θεολόγοι; Μονόπλευρα το είδαμε το πράγμα. Στην πρόσφατη οικονομική κρίση υπήρχαν οι αντίστοιχοι «ειδικοί» του ΔΝΤ που μας «έσωσαν». Τότε αντιδρούσαμε. Τώρα μας φόβισαν με την απόλυτη απειλή, το θάνατο και μας υπνώτισαν. Όταν βγούμε από τη νάρκη μας θα το δούμε το σενάριο.

Οι κυβερνώντες μπροστά στην καταστροφή πού ήδη ζούμε αλλά θα γίνει ξεκάθαρη  τους επόμενους μήνες, θα υποδείξουν τους ειδικούς ως υπεύθυνους -και θα τους αδειάσουν όπως ο υφυπουργός υγείας τους νοσοκομειακούς- και οι ειδικοί θα πασχίζουν να αποδείξουν ότι οι αποφάσεις ήσαν πολιτικές και αυτοί απλώς συμβούλευαν. Το κακό θα είναι ότι εμείς, με τις εμμονές και τις τοποθετήσεις του ο καθένας, θα διαπληκτιζόμαστε μεταξύ μας για το ποιος είχε δίκαιο, μόνο που δυστυχώς θα είναι πολύ αργά.