Πόσες είναι τελικά οι επιπλοκές των εμβολίων;

Επιπλοκές εμβολίων κατά κορονοϊού. Καρδιολογικό ιατρείο Μαρούσι, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου

Επιπλοκές εμβολίων κατά κορονοϊού. Οι ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ.

…δυστυχισμένη πολιτεία!
που εσύ κοιμόσουνα βαριά
κι ήρθαν την νύχτας τα παιδιά
με την κατάμαυρη καρδιά
και ξεπεζέψαν στην πλατεία!…
Γ. Βερίτης

(άρθρο:Επιπλοκές εμβολίων κατά κορονοϊού) Τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε στον Τύπο τις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ) σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων στη χώρα μας. Είδαμε λοιπόν ότι από τις 63 αναφορές θανάτων μόνο οι 2 αξιολογήθηκαν ως σχετιζόμενες με τα εμβόλια ενώ οι υπόλοιπες διερευνώνται ή αμφισβητούνται. Και φυσικά οι λοιπές επιπλοκές είναι πολύ περισσότερες αλλά μικρές ποσοστιαία σε σχέση με τον αριθμό των εμβολιασμών. Για μια ακόμη φορά το Ελληνικό δαιμόνιο θριάμβευσε.

Οι Ελληνικές στατιστικές έχουν γίνει διάσημες ανά τον κόσμο με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον διεθνή όρο αναξιοπιστίας ο όρος Greek statistics. Και όπως στην οικονομία, έτσι και στην περίπτωση των εμβολίων οι στατιστική παίζει το ρόλο της. Όσα θα αναφέρω στη συνέχεια είναι η προσωπική  μου εμπειρία από την περίοδο του κορονοϊού.

Η υπόθεση των εμβολίων απέκτησε εκτός από την αμιγή ιατρική και πολιτική χροιά.

Μια λοιπόν πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι στον τόπο μας η υπόθεση των εμβολίων απέκτησε εκτός από την αμιγή ιατρική και πολιτική και ιδεολογική χροιά. Η λυσσαλέα και με κάθε τρόπο επιβολή της μίας και μοναδικής γνώμης οδήγησε σε ακρότητες και τρομοκράτησε μια πολύ σημαντική μερίδα των υγειονομικών. Άκουσα από πολλούς ιατρούς που διαπίστωναν επιπλοκές εμβολίων να λένε ότι δε θα τις δηλώσουν γιατί φοβόντουσαν μήπως τα στοιχεία από τον ΕΟΦ δοθούν σε άλλες υπηρεσίες και θεωρηθούν οι ίδιοι αντιεμβολιαστές. Και το να θεωρηθείς αντιεμβολιαστής ήταν συνώνυμο με τον κίνδυνο να χάσεις τη δουλειά σου και να κατηγορηθείς για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Επιπλοκές εμβολίων κατά κορονοϊού. Πως μπορούσε να δηλωθεί μια επιπλοκή;

Όταν εγώ τους έλεγα ότι προσπαθώ να δηλώσω όσες επιπλοκές συναντούσα – κρατήστε αυτό το «προσπαθώ»- μου έλεγαν με φόβο ότι είναι πολύ επικίνδυνο.

 Συνάδελφος παθολόγος μου εκμυστηρεύτηκε ότι στο μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο που εργαζόταν, τη ρώτησε ασθενής που ήρθε με θρομβώσεις μετά από εμβολιασμό, αν αυτές σχετιζόταν με τα εμβόλια. Αυτή απάντησε ότι πιθανόν να ίσχυε αυτό. Την άλλη ημέρα τη συνάντησε στο διάδρομο ο προσωπάρχης του νοσοκομείου, απόφοιτος λυκείου και άσχετος με την ιατρική και της είπε κατά λέξη: «Τις απόψεις σου για τα εμβόλια στο σπίτι σου. Εδώ μόνο θετικά πράγματα λέμε για τους εμβολιασμούς». Και η ιατρός φοβούμενη ότι θα χάσει τη μισθωτή εργασία της δεν είπε ξανά τίποτε, ακόμη και σε οφθαλμοφανείς επιπλοκές.

 Ασθενής μου μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της ASTRA παρουσίασε θρομβωτικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Επικοινώνησα με πολύ κόπο τελικά με την αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΔΥ που μου είπε πριν να το αποδώσουμε στον εμβολιασμό να κάνουμε πλήρη έλεγχο θρομβοφιλίας. Πραγματικά ο έλεγχος έγινε με έξοδα της ασθενούς και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για θρομβοφιλία. Όταν επικοινώνησα ξανά μου έκλεισαν το τηλέφωνο.

Περιστατικά παρενεργειών των εμβολίων που δηλώνονταν στον ΕΟΦ δεν γίνονταν δεκτά.

Τα περιστατικά παρενεργειών των εμβολίων που δηλώνονταν στον ΕΟΦ δεν γίνονταν δεκτά παρά αφού περνούσαν από αυστηρή επεξεργασία και ποτέ δεν ενημερωνόμασταν για το τελικό αποτέλεσμα των παρενεργειών που δηλώναμε. Δεν αποκλείεται τα όσα δηλώναμε να πετάγονταν στον κάλαθο των αχρήστων και να μην προσμετρήθηκαν ποτέ. Στο χέρι τους ήταν η διαμόρφωση των στοιχείων.

Επιπλοκές εμβολίων κατά κορονοϊού: Στην Ελλάδα παρουσιάζονται σημαντικά λιγότερες επιπλοκές των εμβολίων.

Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν όπως αναφέραμε και σε παλιότερο άρθρο μας, στην Ελλάδα να παρουσιάζονται σημαντικά λιγότερες επιπλοκές των εμβολίων από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  Εγώ απλά έχω μια απορία. Ξαφνικά εξαφανίστηκαν τα εμβόλια της ASTRA. Γιατί; Τι συνέβη; Θα το επέτρεπε αυτό η εταιρεία αν δεν υπήρχε πολύ σοβαρός λόγος; Δε θα έκανε νομικές και επικοινωνιακές κινήσεις για να προστατέψει το προϊόν της; Το προφανές λοιπόν είναι ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που ποτέ δε μάθαμε και που ανάγκασαν την εταιρεία να αποσυρθεί από τη χρυσοφόρα αγορά των εμβολίων. Μια παρόμοια πορεία είχαν και τα εμβόλια της Johnson.  

Η…βία ενός γιαουρτιού και η βία που ασκήθηκε στα σώματα εκατομμυρίων σκεπτόμενων  ανθρώπων.

Πόσα στοιχεία άραγε δε θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας και πόσο θα πρέπει να επιμείνουμε για να αποκτήσουμε κάποιες ελάχιστες πληροφορίες για κάτι που μας απείλησαν και μας ανάγκασαν να κάνουμε επί ποινή κοινωνικού, οικονομικού και επαγγελματικού αφανισμού; Είναι αλήθεια ότι η βία ενός γιαουρτιού είναι καταδικαστέα και αξίζει να ελεγχθεί σε ένα νοσοκομείο από το διοικητή, τον υποδιοικητή και τη διευθύντρια του οφθαλμολογικού τμήματος.

Η βία που ασκήθηκε στα σώματα εκατομμυρίων σκεπτόμενων και αμφισβητούντων τα εμβόλια ανθρώπων πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κύριε υπουργέ; Η βία της απώλειας της εργασίας για περισσότερο από ένα χρόνο πως αποτιμάται; Η βία των παιδιών που έβλεπαν τους γονείς τους να διασύρονται, να αναγκάζονται να κάνουν δουλείες του ποδαριού άσχετες με το ιερό λειτούργημά τους,  και  να μην μπορούν να φέρουν στο σπίτι ένα πιάτο φαγητό, πόσο υπολείπεται από τη βία των παιδιών που βλέπουν τον περιβαλλόμενο από φρουρούς πατέρα τους να γιαουρτώνεται από κάποιον άγνωστο; Δυστυχώς η κοινωνία μας αδιαφορεί  για όσα συνέβησαν και αυτό όπως πολλές φορές γράψαμε πληρώνεται με ανθρώπινες ζωές.