Γιατί συνεχίζουμε να γράφουμε για την πανδημία (Τα εμβόλια θα μας ακολουθούν).

Εμβόλια mRNA και μυοκαρδίτιδα.Καρδιολόγος Μαρούσι Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Εμβόλια mRNA και μυοκαρδίτιδα.Μήπως αποτελεί εμμονή η ενασχόληση με την  πανδημία;

(άρθρο-Εμβόλια mRNA και μυοκαρδίτιδα-) Υπάρχει σίγουρα κάποιος αριθμός αναγνωστών των άρθρων μας που την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας παρακολουθούσαν με πολύ ενδιαφέρον τα γραφόμενα, που αναρωτιέται γιατί συνεχίζουμε την αρθρογραφία. Με δεδομένο, από ότι φαίνεται, ότι η επικινδυνότητα των νέων στελεχών κορονοϊού μειώνεται συνεχώς, η πανδημία μπήκε στο τελευταίο στάδιό της. Επομένως μήπως αποτελεί εμμονή η ενασχόληση μαζί της; Μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε γι’ αυτή; Μήπως πρέπει να προσχωρήσουμε σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ότι έγινε έγινε και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά;

Τα προβλήματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό θα μας ακολουθούν και στον τομέα της υγείας για πάρα πολλά χρόνια.

Νομίζω ότι κοιτάζοντας πίσω πραγματικά κοιτάζουμε μπροστά. Κι αυτό διότι την περίοδο της πανδημίας συνέβησαν πράγματα που δε θα περνούσαν από το μυαλό μας λίγους μήνες πριν την εκδήλωσή της. Πράγματα που σχετίστηκαν με τα ατομικά δικαιώματα, με τις ελευθερίες των ανθρώπων, με τη σχέση μας με την πάσης φύσεως εξουσία, με την αξιοπιστία του επιστημονικού κόσμου. Όλα αυτά αν δεν τα αναλύσουμε θα είμαστε καταδικασμένοι να τα ξαναζήσουμε γρήγορα με αφορμή κάποιο άλλο γεγονός. Επίσης αν δεν τα συζητήσουμε δεν πρόκειται να βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τη ζωή μας, την προσωπική και την κοινωνική.
Όμως εκτός από όλα αυτά φαίνεται ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό θα μας ακολουθούν και στον τομέα της υγείας για πάρα πολλά χρόνια. Και προκαλεί πραγματικά ανησυχία το πόσο εύκολα δεχτήκαμε αξιώματα στο χώρο της υγείας που αβασάνιστα επιβλήθηκαν στην ιατρική πρακτική.

Η ταχύτητα για τον υποχρεωτικό καθολικό εμβολιασμό.

Ένα φλέγον ζήτημα που συνοδεύτηκα από μεγάλες κοινωνικές αναταράξεις ήταν το θέμα των εμβολιασμών. Με πρωτοφανή ταχύτητα αποδεχθήκαμε τον καθολικό εμβολιασμό παιδιών, νέων, ενηλίκων μέσης ηλικίας και ηλικιωμένων χωρίς να απαιτήσουμε να τηρηθούν οι προδιαγραφές που επί δεκαετίες ίσχυαν για την κυκλοφορία εμβολίων. Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν σκευάσματα που η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους ήταν κυριολεκτικά άγνωστα όταν επιβλήθηκαν και μάλιστα με μια ασυνήθιστη υποχρεωτικότητα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Phizer: Η εταιρία δεν διεξήγαγε έρευνα για το αν οι εμβολιασμένοι νοσούν ή μεταδίδουν.

Όλα αυτά έχουν γραφτεί και από εμάς και η σχετική αρθρογραφία της εποχής υπάρχει στην ιστοσελίδα μας www.cardiodoctor.gr . Όμως αυτά που ήταν τότε σκέψεις αρχίζουν σιγά σιγά να μεταβάλλονται σε εφιάλτες. Είναι γνωστό ότι ανώτατο στέλεχος της εταιρείας Pfizer που εξετάστηκε από κάποια Ευρωπαϊκή επιτροπή, δήλωσε ευθαρσώς ότι ποτέ η εταιρεία δεν διεξήγαγε έρευνα για το αν οι εμβολιασμένοι νοσούν ή μεταδίδουν. Κι όμως επισήμως οι άνθρωποι ενημερώνονταν ότι «χτίζουμε τείχος ανοσίας» και «παίρνουμε πίσω τις ζωές μας». Το πρώτο αναφέρεται στη μη μετάδοση από τους εμβολιασμένους και το δεύτερο στη μη νόσηση.

Οι ειδικοί γνώριζαν τις δυνατότητες του εμβολίου προφανώς. Για να οδηγήσουν όμως τους ανθρώπους στα εμβολιαστικά κέντρα, απέκρυπταν την αλήθεια και δημιουργούσαν λανθασμένες εντυπώσεις. Και φυσικά το ψέμα στην Υγεία είναι επικίνδυνο γιατί οδηγεί σε συμπεριφορές που σκοτώνουν. Ανυποψίαστοι εμβολιασμένοι πετούσαν τις μάσκες και επισκέπτονταν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους ή επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, χωρίς τεστ γίνονταν φορείς τις νόσου στους ασθενείς τους.

Εμβόλια mRNA και μυοκαρδίτιδα.Κλινικές φανερά περιπτώσεις και περιπτώσεις υποκλινικές.

Όμως ένα κομβικό σημείο που κάποιοι «ειδικοί» επιπόλαια έκαναν δηλώσεις παρασύροντας τους ανθρώπους ήταν στο θέμα της πρωτεΐνης ακίδας και του m-RNA. Αυτοί λοιπόν δήλωναν κατηγορηματικά ότι η πρωτεΐνη- ακίδα του ιού που παραγόταν από το m-RNAτων εμβολίων θα καταστρεφόταν αμέσως μετά την πρόκληση της ανοσίας. Η ύπαρξη πολλών αιφνίδιων θανάτων σε νέους και παιδιά, χωρίς μάλιστα διάγνωση, οι λεγόμενες στην αργκό «ξαφνικίτιδες» κινητοποίησαν την επιστημονική κοινότητα και πολλοί ερευνητές υποστήριξαν ότι οι αρρυθμίες που προκαλούν τους θανάτους αυτούς μπορεί να σχετίζονται με λανθάνουσες μυοκαρδίτιδες από τους εμβολιασμούς. Οι κλινικά φανερές περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας –φλεγμονής δηλαδή του μυοκαρδίου- μετά από εμβολιασμό ήταν πολλές. Φαίνεται όμως ότι ακόμη περισσότερες είναι οι υποκλινικές, αυτές δηλαδή που δεν παρουσιάζονται με συμπτώματα.

Εμβόλια mRNA και μυοκαρδίτιδα.Μια δημοσίευση στο Circulation.

Πως όμως σχετίζονται με το εμβόλιο; Πρόσφατα είδε το φως μια δημοσίευση στο κορυφαίο Αμερικανικό περιοδικό Circulation. Το άρθρο φαίνεται ότι καθυστέρησε να δημοσιευθεί πάνω από 6 μήνες από την υποβολή του, οδηγώντας σε δεύτερες σκέψεις, ότι αυτό έγινε για να μην αποθαρρύνει στην περίοδο αιχμής υποψήφιους προς εμβολιασμό.

Το άρθρο έχει τίτλο: «Circulating Spike Protein Detected in Post–COVID-19 mRNA Vaccine Myocarditis», σε ελεύθερη μετάφραση «Ανιχνεύθηκε ελεύθερη πρωτεΐνη- ακίδα να κυκλοφορεί (στον ορό) μετά από εμβολισμό για COVID-19».
Πολύ απλά στο άρθρο αυτό αναφέρεται ότι σε κάποιους νέους και εφήβους βρέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερη η πρωτεΐνη- ακίδα και προφανώς μπόρεσε να προκαλέσει μυοκαρδίτιδα. Γιατί σε κάποιους νέους συμβαίνει αυτό και σε κάποιους άλλους όχι είναι αντικείμενο μελέτης και θα μας βοηθήσει να μάθουμε ποιοι κινδυνεύουν από μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό και ποιοι όχι. Οι συγγραφείς του άρθρου γράφουν επί λέξει στο συμπέρασμά τους: «

Το ανοσοπροφίλ των εμβολιασμένων εφήβων και νεαρών ενηλίκων αποκάλυψε ότι οι ανοσοαποκρίσεις που προκαλούνται από το εμβόλιο mRNA δεν διέφεραν μεταξύ ατόμων που ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα και ατόμων που δεν εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα. Ωστόσο, το ελεύθερο αντιγόνο ακίδας ανιχνεύθηκε στο αίμα εφήβων και νεαρών ενηλίκων που ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο mRNA, προωθώντας τη γνώση για την πιθανή υποκείμενη αιτία της.»

Εμβόλια mRNA και μυοκαρδίτιδα.Με απλά λόγια τα συμπεράσματα του άρθρου.

Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Ότι ενώ και όσοι εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα μετά από εμβολιασμό όπως και όσοι δεν εμφάνισαν είχαν το ίδιο ανοσολογικό προφίλ, εκείνοι που ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα παρουσίασαν ελεύθερη την ακίδα του ιού στο αίμα για άγνωστους λόγους εμφανίζοντας μυοκαρδίτιδα. Αυτό είναι πολύ σοβαρό γιατί αν αυτά τα άτομα συνδέονται με τους αιφνίδιους θανάτους θα έπρεπε να εξαιρεθούν από τα εμβόλια. Όμως με τι βιασύνη που έγιναν όλα, κάτι τέτοιο φυσικά δεν ήταν δυνατό. Θα το ψάξουμε τώρα, κατόπιν εορτής. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση μοίραζε χρήματα και δωρεάν δεδομένα για να πείσει τους νέους να εμβολιασθούν και κάποιοι γονείς βιάζονταν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους που δεν κινδύνευαν από τίποτε.
Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε όχι από εμμονή αλλά με βαθιά συνείδηση της ανάγκης προστασίας αθώων, όπως το κάναμε όλο αυτό τον καιρό. Και πολύ φοβάμαι ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε.