Τελικά δεν έχει κανείς ευθύνη αλλά μόνο κέρδη;

Εμβόλια και φαρμακευτικές εταιρίες

Εμβόλια και φαρμακευτικές εταιρίες.

(Εμβόλια και φαρμακευτικές εταιρίες)Βλέπω γύρω μου την απίστευτη προπαγάνδα για τα εμβόλια και την αφόρητη πίεση που ασκείται σε όσους ακόμη το σκέφτονται να εμβολιαστούν. Αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο στις ιατρικές παραμέτρους της υπόθεσης αυτής και νομίζω ότι φάνηκε ότι το θέμα είναι πιο πολύ επικοινωνιακό παρά υγειονομικό. Σε μια πρώτη ανάγνωση οι χειρισμοί των ειδικών αλλά και των κυβερνώντων έφεραν τα εξής αποτελέσματα:

1. Η χώρα μας με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown παγκοσμίως.

Η χώρα μας έκλεισε για ένα από τα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα παγκοσμίως  όλες της τις δραστηριότητες και όχι μόνο το εμπόριο και την εστίαση αλλά και τα σχολεία, τις εκκλησίες και κάθε είδους πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα και οδήγησε τους πολίτες σε απομόνωση και έξαρση των ψυχικών νόσων.

2. Μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Το αποτέλεσμα θα περίμενε κανείς τουλάχιστον να μας αποζημιώσει ως προς τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Αντ’ αυτού ξεπεράσαμε τα 11000 θύματα και πορευόμαστε ταχύτατα προς τα 12000.

3.Διάφορες χώρες απορρίπτουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.

 Μπροστά στην πλήρη αμηχανία και με τις διάφορες χώρες να μας απορρίπτουν ως τουριστικό προορισμό ανακαλύψαμε το αφήγημα των εμβολιασμών για να καλύψουμε την αδυναμία αντίδρασης για την κατάσταση που βρισκόμαστε.

Εμβόλια και φαρμακευτικές εταιρίες. Οι εταιρίες έχουν ασυλία από κάθε ευθύνη.

Όμως δεν είναι όπως φαίνεται τόσο απλά τα πράγματα. Είχαμε γράψει εδώ και μήνες ότι τελικά οι εταιρείες που παρασκευάζουν τα εμβόλια θα έχουν ασυλία από κάθε ευθύνη. Πολλοί  τότε θεώρησαν ότι υπερβάλλουμε. Έρχεται λοιπόν πλέον η επίσημα ειδησεογραφία και μας δικαιώνει απόλυτα: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε ότι για τις τυχόν βλάβες που μπορούν να δημιουργηθούν μετά από εμβολιασμό (και ανεξάρτητα εάν δεν υπάρχει παράνομη πράξη γιατρού- ιατρικό λάθος, αλλά και η παρτίδα του εμβολίου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα) πρέπει οι παθόντες να αποζημιώνονται από το ελληνικό Δημόσιο.»

Εμβόλια και φαρμακευτικές εταιρίες. Οι εταιρίες δεν έχουν να ρισκάρουν τίποτα αν τα εμβόλιά τους παρουσιάσουν παρενέργειες.

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Αν κάποιος υποστεί σοβαρή βλάβη από το εμβόλιο ή πεθάνει δε θα αποζημιώνεται από τη φαρμακευτική εταιρεία που το κυκλοφόρησε αλλά από το ίδιο το κράτος. Επομένως οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν να ρισκάρουν τίποτε αν τα εμβόλιά τους παρουσιάσουν άμεσα ή  μελλοντικά παρενέργειες. Έχουν απεκδυθεί κάθε ευθύνης και ο πολίτης πρέπει να στραφεί εναντίον του κράτους. Αντιλαμβανόμαστε νομίζω όλοι  ότι μετά το ακαταδίωκτο των ειδικών και των διαφόρων κρατικών παραγόντων των επιτροπών που καταστρέφουν ζωές και στο οποίο θα αναφερθούμε σύντομα, τώρα και οι φαρμακευτικές εταιρείες μας βγάζουν τη γλώσσα κοροϊδευτικά.

Πολύ μεγάλα τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών από τα εμβόλια.

Με ιλιγγιώδη κέρδη -μόνο η εταιρεία Phizer  θα εισπράξει 26 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση των εμβολίων της-. Από αυτά φυσικά και θα διαθέσει μερικά ψίχουλα για να τύχει της συμπαράστασης κρατικών λειτουργών και επιστημόνων απανταχού της πλούσιας οικουμένης. Γιατί για τον υπόλοιπο πλανήτη ποιος νοιάζεται; Οι φτωχές χώρες αν δεν έχουν να πληρώσουν ας συνεχίσουν το φυσικό κύκλο νόσησης. Ας πεθάνουν χωρίς εμβόλια. Δε μας ενδιαφέρουν. Το πολύ πολύ θα εμφανιστεί σε αυτές κάποιο μεταλλαγμένο στέλεχος, αφού ο ιός θα είναι σε πλήρη δραστηριότητα, το στέλεχος αυτό θα μεταδοθεί και στις πλούσιες χώρες οπότε θα έχουμε νέα ανάγκη για εξελιγμένα εμβόλια. Νέος λοιπόν κύκλος κερδών. Για να δικαιωθεί και ο βαθύπλουτος προφήτης που μίλησε για νέα πανδημία σύντομα.

Τις παρενέργειες τις πληρώνει το κράτος.

Όσο για τη βία να κυκλοφορήσουν τα εμβόλια γρήγορα και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μη φοβάστε. Τουλάχιστον οι εταιρείες δε θα πληρώσουν τίποτε. Τις παρενέργειές τους θα τις πληρώσει -αν ποτέ βρούμε άκρη- το πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών(ον) κράτος. Ωραίες και καθαρές δουλειές. Εξαιρετική λογική. Αν θέλουμε εμβόλια θα πρέπει να πληρώσουμε τις πατέντες γιατί οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα αλλά να πληρώσουμε στη συνέχεια και τα σπασμένα τους. Και για να μην διασπείρονται τα κέρδη η κάθε χώρα αποκλείει τα εμβόλια που δεν παράγει και έτσι η Ε. Ε προτιμά τα γερμανικά της BioNtech- Phizer, η Μεγάλη Βρετανία τα εμβόλια της Astra και η ΗΠΑ τα εμβόλια Moderna και Phizer.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο»

Το μόνο που απομένει είναι τα άτομα που θα τα καταναλώσουν. Και αυτά δεν είναι άλλοι από εμάς. Μη σφάζεστε λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι. Μη μαλώνετε μεταξύ σας για κάτι που αφορά τους μεγάλους παίκτες. Για τους μικρούς αρκεί να εμβολιαστούν και να πείσουν και τους άλλους να το κάνουν έστω και με αθέμιτους εκβιασμού.  Υπάρχει η γνωστή ρήση του πρωθυπουργού που επανέλαβαν όλοι οι παρατρεχάμενοι: «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο». Πολύ επιστημονική προσέγγιση που προδίδει βιασύνη και πανικό. Εμβολιστείτε να τελειώνουμε χωρίς πολλή συζήτηση δηλαδή.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει ότι μόνο οι εμβολιασμένοι θα πηγαίνουν  στα γυμναστήρια όχι μόνο για υγειονομικούς λόγους αλλά και για λόγους πίεσης προς τους νεότερους να εμβολιαστούν. Επομένως από τα γυμναστήρια αποκλείονται οι κάτω των 30 που και να θέλουν δε μπορούν να εμβολιαστούν. Τα γυμναστήρια επιτέλους απελευθερώνονται για μεσόκοπους και ηλικιωμένους που θέλουν να ξανανιώσουν όπως ο ήδη μακαρίτης 95χρονος Βέλγος που όταν εμβολιάστηκε πρώτος δήλωσε ότι αισθάνεται 30 χρόνια νεότερος.

Μου έκανε δε ιδιαίτερη εντύπωση η δήλωση της Υφυπουργού Τουρισμού -πρώην Παιδείας- που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ότι περιμένει να αναρρώσει για να εμβολιαστεί επιτέλους με το εμβόλιο της Astra. Θυμίζει το ανέκδοτο όπου κάποιον τον ξυπνάμε για να πιεί το υπνωτικό του χάπι.

Σίγουρα μέσα σε αυτό το χάος από πολιτικές, οικονομικές και ποικίλες αόρατες σκοπιμότητες  το να αναζητά κάποιος ιατρικές και επιστημονικές εξηγήσεις είναι κάτι περισσότερο από άσκοπο. Οι ιατροί ας σιωπήσουν. Τώρα μιλάνε οι μεγάλοι παίκτες.