H νεολαία κάνει πάρτι και το κράτος μας τρομοκρατεί. Τι συμβαίνει τελικά με τον κορονοϊό;

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού .Άρθρο του καρδιολόγου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού και κρατική τρομοκρατία. Γιατί γράφω για θέματα υγείας.

(Δεύτερο κύμα κορωνοϊού ) Δε σας κρύβω ότι φοβάμαι ότι σας έχω κουράσει με το να γράφω συχνά για θέματα υγείας. Δε σας κρύβω ακόμη ότι με στενοχωρεί η ιδέα ότι κάποιοι πριν πατήσουν το delete στον υπολογιστή τους μονολογούν: «πάλι αυτός, δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει;» και πράγματι έχω πολλές και σημαντικές δουλειές που με περιμένουν. Δε σας κρύβω τέλος ότι κάποιοι καλοί φίλοι με προειδοποιούν να μην τα βάζω με το σύστημα γιατί κινδυνεύω να στοχοποιηθώ. Κι όμως συνεχίζω…

Η επικοινωνία είναι κάτι που αγαπώ και δε φοβάμαι.

Αναρωτιέμαι γιατί. Δε με ενδιαφέρει καθόλου η δημοσιότητα. Δεν έχω να επωφεληθώ, αντίθετα εκτίθεμαι. Χρειάζεται πολλές φορές να ξενυχτίσω ή να ξυπνήσω χαράματα για να γράψω με ένα ασφυκτικό καθημερινό πρόγραμμα. Κι όμως συνεχίζω. Γιατί οι ασθενείς μου που τους αισθάνομαι οικογένειά μου αγωνιούν και με ρωτούν. Γιατί αισθάνομαι ότι κάτι δε μαθαίνουμε. Γιατί η επικοινωνία είναι κάτι που αγαπώ και δε φοβάμαι. Γι’ αυτό συνεχίζω με όσους αντέχουν ακόμη να με διαβάζουν. Και ίσως κάποιος -και σωστά- πει «και τι μας νοιάζουν τα προσωπικά σου;» θα έλεγα ότι σε μια εποχή που οι σκοπιμότητες και τα συμφέροντα μας παραπληροφορούν, έχει σημασία το κίνητρο. Και μπορεί να μην κατέχω την απόλυτη αλήθεια, μπορεί η φωνή μου να είναι αδύναμη όμως τα κίνητρα είναι αγαθά και σκοπός είναι να φωτίσω και να προστατέψω.

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού :Όταν τρομοκρατείται ο κόσμος.

Το Σάββατο στις δώδεκα περίπου τα μεσάνυχτα έλαβα ένα μήνυμα από μια νεαρή, κόρη ασθενών μου, περί τα τριάντα «Γιατρέ έχω πυρετό 37 και νοιώθω πολύ κουρασμένη. Φοβάμαι μήπως έχω κορονοϊό». Η απάντηση βέβαια εκ μέρους μου καθησυχαστική και ρεαλιστική «Το 37 δεν είναι πυρετός και η ώρα είναι τέτοια που όλοι είμαστε κουρασμένοι. Κοιμήσου και ηρέμησε». Και πράγματι η ευγενική αλλά και τρομαγμένη κοπέλα φάνηκε να ηρεμεί και ευχαρίστησε ζητώντας συγγνώμη.

Την Κυριακή το μεσημέρι στο φυτώριο που ψωνίζω τα λουλουδάκια για τον κήπο μου ο νεαρός γεωπόνος με ρώτησε ξαφνικά « Θα τη βγάλουμε αυτό το χειμώνα;» «Γιατί το λες αυτό;» ρώτησα για να πάρω την απάντηση «Κάθε φορά που ανοίγω την τηλεόραση νομίζω ότι θα πεθάνουμε όλοι». Περνάμε τη δεύτερη φάση τρομοκρατίας. Κάποιοι συνάνθρωποί μας κοντεύουν να πεθάνουν από το φόβο τους. Κι όμως κάποιοι άλλοι κάνουν πάρτι στις πλατείες και αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού. Γιατί άραγε υπάρχει αυτό το χάσμα στην κοινωνία;

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού : Το χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και την τρομοκρατία των ΜΜΕ και των ειδικών.

Η απάντηση που μου φαίνεται λογική και αρκετά απλή είναι ότι το χάσμα αυτό οφείλεται στο ότι η εμπειρία της κοινωνίας απέχει πολύ από την τρομοκρατία των ΜΜΕ και των ειδικών. Και αυτό γιατί άλλο κριτήριο έχουν οι μεν και άλλο οι δε. Η κοινωνία δεν βλέπει νεκρούς γύρω της. Πολλοί από τους απλούς ανθρώπους δε γνωρίζουν κανένα που να νόσησε από κορονοϊό και άλλοι που ξέρουν κάποιο κρούσμα στο περιβάλλον τους, είτε δεν έχει συμπτώματα είτε έκανε μια δυο ημέρες πυρετό και μετά ήταν καλά. Και αυτή δεν είναι μια παραίσθηση αλλά η πραγματικότητα.

Οι κυβερνώντες και τα ΜΜΕ (σε αγαστή πάντα συνεργασία) μιλούν για χιλιάδες κρούσματα, όμως οι νοσηλευόμενοι είναι λίγοι και όσοι βρίσκονται σε ΜΕΘ πολύ λιγότεροι. Οι πολλοί δε νόσησαν ποτέ ή νόσησαν ελαφρά. Είναι γνωστό ότι ο κορονοϊός είναι μια ίωση που για περισσότερους από τους 95 στους 100 περνάει πολύ ελαφρά ή και εντελώς ασυμπτωματικά.

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού :Τα κρούσματα αυξάνουν πολύ γιατί αυξάνουν και οι έλεγχοι.

Τα κρούσματα αυξάνουν πολύ γιατί αυξάνουν και οι έλεγχοι. Πάνε κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα χωράφια και βρίσκουν κρούσματα μεταξύ εκείνων που σκάβουν. Πάνε άνθρωποι για τη δουλειά τους χωρίς κανένα σύμπτωμα, τους σταματούν στο δρόμο, τους κάνουν έλεγχο και τους στέλνουν σπίτι για δεκαπενθήμερη καραντίνα. Κάποιος γνωστός μου πήγε σταλμένος από τη δουλειά του και έκανε έλεγχο. Ήταν σε αρίστη κατάσταση. Βγήκε θετικός. Έμεινε σπίτι «μασώντας σίδερα» 15 ημέρες και ξαναέκανε έλεγχο. Πάλι θετικός. Με πήρε τηλέφωνο. «Κορονοϊός δεν υπάρχει, μου είπε, μας κοροϊδεύουν.

Εγώ δεν κάθομαι άλλο μέσα». Του εξήγησα ότι στους περισσότερους ανθρώπους δεν προκαλεί συμπτώματα αλλά εκείνος έχοντας κατά νου τις εικόνες της τηλεόρασης με την τρομοκρατία που ασκείται ήταν αμετάπειστος και σίγουρος ότι μας κοροϊδεύουν.

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού : Ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και οι μη-έλεγχοι στα σχολεία.

Δε μας κοροϊδεύουν ακριβώς, απλά δε μας λένε τη σκληρή αλήθεια. Γιατί τη διαχείριση την κάνουν ένοχοι πολιτικοί και οι ειδικοί που έχουν επιλέξει είναι εξαρτήματά τους. Κάνουν και αυτοί διαχείριση σύμφωνα με τους κανόνες που τους θέτων όσοι τους επέλεξαν και λένε μεν αλήθειες αλλά φιλτραρισμένες  για να μην θίγουν τους εντολείς τους. Προτιμούν π.χ. να σιωπούν διακριτικά για το συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς ή δικαιολογούν την κατάσταση αντί να την  έχουν κάνει σημαία  αντίδρασης.

Σιωπούν που στα σχολεία δε γίνονται έλεγχοι (γιατί οι αριθμοί θα τρομάξουν) και υποτάσσονται στο παραμύθι της υπουργού ότι στα σχολεία τα κρούσματα είναι ελάχιστα. Και οι πιο αδαείς καταλαβαίνουν ότι χωρίς συστηματικούς ελέγχους μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών προσμετρώνται μόνο όσοι -μερακλήδες- αυτοβούλως προσφεύγουν σε έλεγχο σε νοσοκομείο. Οι διαφωνούντες εξαφανίζονται. Η μοναδική εκπομπή στη Ελληνική τηλεόραση που θα εμφάνιζε μια άλλη άποψη κόπηκε λίγο πριν προβληθεί «γιατί οι συγκυρίες δεν ήσαν κατάλληλες»

Οι πολιτικοί μας τρομοκρατούν γιατί γνωρίζουν πόσο σαθρό είναι το σύστημα υγείας που ποτέ δεν οργάνωσαν σωστά και αποδόμησαν τελείως.

Γιατί λοιπόν μας τρομοκρατούν οι πολιτικοί; Γιατί έχουν άλλες σκέψεις ανομολόγητες. Δεν τους ενδιαφέρουν τα κρούσματα αλλά οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία και ΜΕΘ. Γνωρίζουν το πόσο σαθρό είναι το σύστημα υγείας που ποτέ δεν οργάνωσαν σωστά και αποδόμησαν τελείως την τελευταία δεκαετία των μνημονίων. Έχουμε γράψει ξανά γι’ αυτά. Η Θεσσαλονίκη στοχοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα γιατί ήταν γνωστό ότι το Αθηνοκεντρικό κράτος είχε αφήσει τη Βόρειο Ελλάδα απροστάτευτη.

Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη που εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα από τη Λάρισα και πάνω έχει ελάχιστες ΜΕΘ και τα νοσοκομεία της έχουν μεγάλες αδυναμίες. Ο φόβος λοιπόν της κατάρρευσης του συστήματος της Βόρειας Ελλάδας κοκκίνησε το χάρτη εκεί και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίνε οι κάτοικοι που είναι απείθαρχοι. Μα με 135 ασθενείς διασωληνωμένους σε όλη την Ελλάδα κηρύχθηκε έκτακτη ανάγκη. Ο φοβερός και τρομερός ιός σε μια ολόκληρη χώρα προκάλεσε καταστροφή με λιγότερους από 150 σοβαρά πάσχοντες. Γι’ αυτό ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. 

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού.Κοροιδεύουν τον κόσμο ότι το ΕΣΥ είναι θωρακισμένο.

Γιατί ενώ δεν βλέπει βαριά νοσούντες στο περιβάλλον του, ενώ τον κοροϊδεύουν ότι το ΕΣΥ είναι θωρακισμένο και εγκαινιάζουν ΜΕΘ η πραγματικότητα είναι άλλη. Από τα 50 κρεβάτια που εγκαινιάσθηκαν ως το νέο θαύμα ταχύτητας οργάνωσης στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μόνο τα 12 μπορούν να λειτουργήσουν και μάλιστα με δανεικό προσωπικό από το γειτονικό «Ερυθρό Σταυρό». Αντί να πουν ότι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες, οι ίδιοι δηλαδή που βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο σήμερα και οι πρόγονοί τους, δεν προετοίμασαν τον τόπο για τη στοιχειώδη  αναποδιά, σε μια σοβαρή συγκυρία όπως η σημερινή πανικοβάλουν και ενοχοποιούν τους ανθρώπους.

Τα προηγούμενα χρόνια και οι περικοπές στην Υγεία.

Τα χρόνια που προηγήθηκαν οι ασθενείς με γρίπη έμεναν χωρίς ΜΕΘ και οι κυβερνώντες κώφευαν και έκαναν περικοπές στη δημόσια υγεία. Πολλοί ασθενείς που χρειάζονταν ΜΕΘ για άλλους λόγους πέθαιναν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους. Τώρα που προστέθηκε ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό το σύστημα διαλύεται με πάταγο. Και οι πολιτικοί παραπληροφορούν. Στον πανικό τους κλείνουν άλλα τμήματα των νοσοκομείων, μετατρέπουν στο πόδι κοινούς θαλάμους σε «ΜΕΘ», μετονομάζουν καρδιολογικά κρεβάτια εμφραγμάτων σε ΜΕΘ κορονοϊού. Οι γνωστές Ελληνικές προχειρότητες μόνο στην περίπτωση αυτή όμως είναι θανατηφόρες. Και είμαστε ακόμη στην αρχή του Νοεμβρίου με το χειμώνα μπροστά.

Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο… όλοι ανοργάνωτοι είναι;

Ένας βέβαια ασθενής μου με ρώτησε με ηλεκτρονικό μήνυμα: «Καλά τα λέτε για την Ελλάδα. Αλλά το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Όλοι ανοργάνωτοι είναι;» Δικαιολογημένη η απορία για όσους ενημερώνονται από τα ΜΜΕ της χώρας μας. Το είχαμε προβλέψει άλλωστε σε πρόσφατο άρθρο προ εβδομάδων ότι αυτό θα είναι το κύριο επιχείρημα: «ότι συμβαίνουν και αλλού». Με πάνω από δύο δεκαετίες σε ΜΕΘ και με μεταπτυχιακό στην οργάνωση μονάδων Υγείας θα μου επιτρέψετε να καταθέσω την άποψή μου την επόμενη φορά.