Όταν οι κρατικοί επιστήμονες στα χρόνια του κορονοϊού χρειάζονται τον αστυφύλακα για να επιβεβαιωθούν.

Παρενέργειες εμβολίων κατά του κορονοϊου.Άρθρο του Καρδιολόγου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου

Παρενέργειες εμβολίων κατά του κορονοϊου.Η ρεαλιστική αλήθεια των λίγων έναντι της εικονικής αλήθειας των πολλών.

(Παρενέργειες εμβολίων κατά του κορονοϊου) Θυμάμαι όταν ήμουν μικρό παιδάκι και έβλεπα εκείνη την ταμπέλα στην πλατεία της Δροσιάς: «Αθήναι 24 km». Τώρα δεν υπάρχει πιά η ταμπέλα και φαίνεται ότι οι χιλιομετρικές αποστάσεις άλλαξαν πολύ. Το κέντρο μετατοπίσθηκε κατά  έτη φωτός. Έξι ημέρες χωρίς ρεύμα, χωρίς καμία πληροφόρηση για το πότε θα επιστρέψουμε στον πολιτισμό, με σόμπες υγραερίου και γκαζάκια (όχι αυτά που εκρήγνυνται αλλά τα άλλα που ζεσταίνουν νεράκι) νιώθουμε την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού που και πάλι στα πληρωμένα ΜΜΕ μετατρέπεται σε θρίαμβο.  Όλα στον αγώνα για την προπαγάνδα μια που τα πάντα στην εποχή μας είναι θέαμα. Λίγοι ζουν την πραγματικότητα και οι πολλοί απλώς την πληροφορούνται όπως τους την παρουσιάζουν οι επιστήμονες της πληροφορίας. Η ρεαλιστική αλήθεια των λίγων έναντι της εικονικής αλήθειας των πολλών. Δε μας ενδιαφέρουν όμως οι λίγοι αλλά το μήνυμα που θα εισπράξουν οι πολλοί.

Παρενέργειες εμβολίων κατά του κορονοϊου. Η περίπτωση ενός ασθενού με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Αυτή είναι η μία πραγματικότητα που βιώνω. Η άλλη είναι η συνεχής αγχώδης επικοινωνία (δύσκολη γιατί και το σήμα της ακριβοπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ εξασθενημένο) με την κόρη ενός ασθενούς που διάγει την ένατη δεκαετία της ζωής του και λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού του παρουσίασε πυρετό, αδυναμία, καταβολή, μυαλγίες και σύγχυση, αδυναμία και ληθαργική κατάσταση. Είναι ένας ασθενής με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα που παρακολουθώ χρόνια, ενθουσιώδης θιασώτης του εμβολίου που το συνδύαζε στο μυαλό του με τις πολιτικές του πεποιθήσεις και που δεν ήθελε καν να ακούσει για τις κοινές παρενέργειες του εμβολίου ούτε και ρώτησε για το αν έπρεπε να εμβολιστεί αν και θα του έλεγα να το κάνει λόγω ηλικίας και κινδύνων από τον ίδιο τον ιό.

Όταν η κόρη του τρομοκρατημένη μου ανέφερε τα συμπτώματα, της εξήγησα ότι πιθανότατα συνδέονται με τον εμβολιασμό και την προέτρεψα να απευθυνθεί στο εμβολιαστικό κέντρο. Πραγματικά το έκανε και εκεί της είπαν ότι οι γιατροί έχουν φύγει και να απευθυνθεί σε εφημερεύον νοσοκομείο. Αυτή έχοντας όπως οι περισσότεροι ταυτίσει τα νοσοκομεία με σίγουρη νόσηση από κορονοϊό επικοινώνησε ξανά μαζί μου. Από εκεί και πέρα επί 36 ώρες τα συμπτώματα συνεχίζονται και η επικοινωνία μας είναι συνεχής. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη παρά τις αντίθετες κατευθύνσεις του εμβολιαστικού κέντρου λειτουργεί.

Παρενέργειες εμβολίων κατά του κορονοϊου.Σίγουρο δεν είναι τίποτε στην ιατρική.

Είναι βέβαιο ότι τα συμπτώματα οφείλονται στον εμβολιασμό; Σίγουρο δεν είναι τίποτε στην ιατρική. Μόνο οι φανατικοί οπαδοί των εμβολίων είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάζονται χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. Ακόμη και τα κοινά και συχνά προβλήματα που παρουσιάζουν τα εμβόλια έχουν αποσιωπηθεί εντέχνως. Και στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχουν παρενέργειες που πιθανότητα συνδέονται με τον εμβολιασμό σπεύδουν με βεβαιότητα να πουν ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σίγουρα. Όταν μερικές δεκάδες γερόντων πέθαναν στη Νορβηγία λίγο μετά την πρώτη δόση του εμβολίου σε άμεσο χρόνο, ο πολύς κύριος Μόσιαλος πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά αποφάνθηκε σε λίγες ώρες ότι οι γέροντες πεθαίνουν από φυσικά αίτια και μάλλον όλοι αυτοί πέθαναν κατά σύμπτωση αφού εμβολιάστηκαν. Και η γνώμη του  αναπαράχθηκε από όλα τα ΜΜΕ.

Παρενέργειες εμβολίων κατά του κορονοϊου. Οι 2 περιπτώσεις στην Κέρκυρα.

Όταν μια νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα παρουσίασε παράλυση μετά τον εμβολισμό της και πάλι οι κρατικοδίαιτοι πανεπιστημιακοί με βεβαιότητα αποσύνδεσαν τα δύο γεγονότα ρίχνοντας το βάρος στο ότι η υγεία της θα βελτιωθεί μέχρι πλήρους αποκατάστασης. Όταν ο διευθυντής του κέντρου υγείας πάλι στην Κέρκυρα μετά τον εμβολισμό του κατήγγειλε συμπτώματα μεταξύ των οποίων και παράλυση στα κάτω άκρα συνέβη το απροσδόκητο (τίποτα βέβαια δεν είναι απροσδόκητο στις ημέρες μας). Ο καθηγητής κ. Βασιλακόπουλος (που χρημάτισε  μαθητής μου σε σχολεία που δίδασκαν ήθος αλλά φαίνεται ότι πέρασαν από τότε πολλά χρόνια) ξεπερνώντας τα έτσι κι αλλιώς πρόωρα επιστημονικά συμπεράσματα ως άλλος ντέντεκτιβ κατήγγειλε ότι το γεγονός συνδέεται με κύκλωμα εκτός σειράς εμβολιασμού λέτε και δεν ξέρει ότι συνδαιτημόνες του στο τραπέζι των εμπειρογνωμόνων  τάζουν το ίδιο σε μεγαλόσχημους παράγοντες.  Το γεγονός της καταγγελίας χαιρετίσθηκε από τους στρατευμένους κονδυλοφόρους και ο καθηγητής σίγουρα πρόσθεσε πόντους στη καριέρα του.

Τα εμβόλια για τον κορονοϊό έχουν κάποιες παρενέργειες.

Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Τα εμβόλια για τον κορονοϊό έχουν κάποιες παρενέργειες. Κάποιες από αυτές άμεσες, οι περισσότερες σύντομες και ήπιες, κάποιες σοβαρότερες. Δεν είναι πάντα εύκολο ούτε να αποσυνδεθούν αλλά ούτε και να συνδεθούν σίγουρα με τον εμβολιασμό. Όμως πρέπει να το ξέρουμε ότι ΚΑΜΙΑ ιατρική πράξη ή θεραπεία δεν παρουσιάζει μηδενικές επιπλοκές. Η συζήτηση για τα mRNA εμβόλια δεν αφορά αυτές τις επιπλοκές αλλά κάποιες που θα εμφανιστούν μετά μήνες και χρόνια. Οι άμεσες είναι δεδομένες και συχνές. Αλλά συνήθως δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο το να νοσήσει κάποιος επιβαρυμένος οργανισμόες από κορονοϊό. Όμως άλλο αυτό και άλλο να δημιουργούμε την ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες και το χειρότερο, να απειλούμε όσους αναφέρονται σε αυτές. Κάποιες σοβαρότερες χώρες όπως οι Σκανδιναβικές  προβληματίζονται και ψάχνουν.

 Οι επιστήμονες πρέπει να είναι ελεύθεροι να επικοινωνούν με τους ανθρώπους και μόνο άλλοι επιστήμονες και όχι εισαγγελείς και αστυνομικοί μπορούν να τους αντιμετωπίζουν με επιχειρήματα

Γιατί εδώ βρίσκεται η ουσία του προβλήματος. Όποιος σπιλώνει ανθρώπους καταχειροκροτείται. Όποιος απλά εκφράζει την αντίθετη άποψή του απειλείται. Ο Μητροπολίτης Κυθήρων εξέφρασε -την σωστή- άποψη ότι για τα εμβόλια έχουν χρησιμοποιηθεί έμβρυα ανθρώπων και αμέσως επενέβη ο εισαγγελέας για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα νοσοκομεία έσπευσε, είναι αλήθεια, να συνδέσει την παράλυση της νοσηλεύτριας με το εμβόλιο  και αμέσως ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση εναντίον του. Όσοι έσπευσαν να πουν και αυτοί χωρίς στοιχεία ότι δε συνδέονται τα δύο γεγονότα αποθεώθηκαν.

Μήπως ζούμε στο μεσαίωνα στα χρόνια του Γαλιλαίου και δεν το ξέρουμε; Μήπως έχουν ανάψει οι πυρές που θα κάψουν τους αντιφρονούντες κι εμείς νομίζουμε ότι άναψαν φωτιές για να ζεστάνουν τους παγωμένους των βορείων της Αττικής; Εδώ χρειάζεται η συνδρομή όλων των επιστημόνων. Ιατρών, νομικών, πολιτικών επιστημόνων. Οι επιστήμονες πρέπει να είναι ελεύθεροι να επικοινωνούν με τους ανθρώπους και μόνο άλλοι επιστήμονες και όχι εισαγγελείς και αστυνομικοί μπορούν να τους αντιμετωπίζουν με επιχειρήματα. Όταν ο Ίψεν έγραφε τον «Εχθρό του Λαού» θεωρούσε για την εποχή του επικίνδυνη τη φίμωση της γνώμης ενός επιστήμονα. Σήμερα όλα φαίνονται φυσικά.

Όλα έχουν τις παρενέργειές τους όταν όμως το όφελος ξεπερνά τη ζημία τότε εφαρμόζεται η θεραπεία

Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά. Ως επιστήμονας δε δικαιούμαι να είμαι κατά κανενός εργαλείου που μου προσφέρει η επιστήμη μου. Όπως όμως δε μπορώ να υποκλίνομαι μπροστά στην κάθε απλοϊκή βεβαιότητα. Καταλαβαίνω ότι το κράτος χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να προωθήσει τους εμβολιασμούς μήπως και κάποτε λήξουν τα lockdown που επιβάλλει. Όμως αυτό δε μπορεί να γίνει με δεκανίκι μια ανάπηρη επιστήμη. Η επιστήμη πρέπει να σταθεί στο ύψος της και να είναι αντικειμενική. Με τρόπο νηφάλιο να εξηγεί ότι πάντα ισχύει το Ιπποκρατικό «ωφελέειν ή μη βλάπτειν». Όλα έχουν τις παρενέργειές τους όταν όμως το όφελος ξεπερνά τη ζημία τότε εφαρμόζεται η θεραπεία. Όλα τα άλλα είναι ανέντιμα και κανείς τίμιος επιστήμονας δε θα πρέπει να τα δέχεται όσα δευτερογενή οφέλη κι αν εισπράττει.