Το πρώτο θύμα του πολέμου είναι η αλήθεια (Ή μη φοβάστε τον κορονοϊό αλλά όσους λένε ή κάνουν ότι τον πολεμούν).

Κορωνοϊός και αλήθεια,άρθρο του Καρδιολόγου Νικολαου Παναγιωτόπουλο για την πανδημία του κορονοϊού

Κορωνοϊός και αλήθεια.

(Κορωνοϊός και αλήθεια) Όσο περνούν οι μέρες και μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό που στηρίχθηκε στην κατατρομοκράτηση και την απειλή του θανάτου, αρχίζουν να αποκαλύπτονται τόσο η αλήθεια όσων ακούστηκαν και γράφηκαν όσο και η πραγματικότητα όσων υποστηρίχθηκαν τις εβδομάδες που προηγήθηκαν. Προσπαθώντας να αναζητήσουμε την αλήθεια πίσω από τις κραυγές, αναρτήσαμε διαδοχικά στην ιστοσελίδα του ιατρείου μας με σκοπό να ενημερώσουμε τους ασθενείς μας κυρίως, μια σειρά από άρθρα.

Όλα συνεχίζουν να βρίσκονται αναρτημένα και είναι μια προσωπική ικανοποίηση ότι όσο περνούν οι ημέρες τόσο δικαιώνονται τα στοιχεία και οι σκέψεις που από την πρώτη ημέρα είχαμε διατυπώσει. Και δε δικαιώνονται από συνωμοσιολόγους και ελεύθερους σκοπευτές αλλά από εκείνους που μας τρομοκράτησαν, μας κλείδωσαν και στο τέλος θριαμβολόγησαν γι’ αυτό. Θα ήθελα λοιπόν επειδή τα άρθρα μας ίσως είναι εκτεταμένα και δεν είχατε πολλοί από εσάς την υπομονή να τα διαβάσετε να συνοψίσουμε μερικές αλήθειες:

Κορωνοϊός και αλήθεια : Γιατί μας κλείδωσαν μέσα ;

Γιατί μας κλείδωσαν μέσα και μάλιστα στερώντας μας μια σειρά από ελευθερίες όπως η ελευθερία της συνάθροισης, της έκφρασης αντίθετης άποψης, τη θρησκευτική ελευθερία, την ελευθερία της μετακίνησης κλπ.;

Μα γιατί το κράτος μας είναι ανοργάνωτο και ανίκανο. Αντιγράφω από συνέντευξη ανώτερου κυβερνητικού στελέχους στην εφημερίδα Βήμα: «Όταν έγιναν οι πρώτες συσκέψεις υπό τον κ. Δ. Τσιόδρα, εκφράζονταν φόβοι για 20πλασια θύματα από αυτά που έχουν καταγραφεί ως σήμερα και υπήρχαν ανησυχητικές εκτιμήσεις για τουλάχιστον 2.000-3.000 νεκρούς.

Μας απασχολούσε τότε τι θα γίνει με τις ΜΕΘ που ήταν εξαιρετικά λίγες, υπήρξαν απόψεις για μετατροπή γυμναστηρίων σε νοσηλευτικές μονάδες, αλλά και αγωνία για τον τρόπο διαχείρισης των νεκρών. Υπήρχαν τότε οι σκέψεις να ενεργοποιηθούν τέσσερα φορητά νεκροτομεία-ψυγεία μεγάλης χωρητικότητας, σύμφωνα με σχέδιο για μαζικές απώλειες που υπήρχε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Επιπλέον, θα ενεργοποιείτο ένας αντίστοιχος ψυχόμενος χώρος, χωρητικότητας 150 περίπου ατόμων, στο Σχιστό».

Κορωνοϊός και αλήθεια: Το διαλυμένο  Εθνικό  Σύστημα Υγείας και η φίμωση κάθε αντίθετης φωνής.

Έχοντας επί δεκαετίες διαλύσει το ΕΣΥ με ρουσφετολογικούς διορισμούς, αναξιοκρατία, αναντιστοιχία προσφοράς και κέρδους των στελεχών του, έχοντας συνειδητά αφήσει τις υποδομές να καταρρέουν, κλείνοντας μονίμως το μάτι σε ένα εμπορικό, με την κακή του όρου έννοια, ιδιωτικό τομέα, την ώρα της αλήθειας  βρέθηκαν με τρόμο μπροστά σε μια καταιγίδα που ερχόταν από την Ιταλία. Και μας έκλεισαν όλους μέσα. Και με τον έλεγχο του τύπου, φίμωσαν κάθε αντίθετη φωνή. Εφημερίδες, τηλεοράσεις, ιστοσελίδες άρχισαν να αναπαραγάγουν την κυρίαρχη άποψη.

Τα δικά μας λιανοντούφεκα δεν τους φόβιζαν. Αν κάτι έπαιρνε μεγάλη δημοσιότητα το κατέβαζαν και οδηγούσαν με τους έκτακτους νόμους που ψήφισαν όσους είχαν άλλη άποψη στον εισαγγελέα και τα πειθαρχικά συλλόγων όπως ο Ιατρικός. Φίμωσαν με τρόπους που η εξουσία ξέρει την Εκκλησία,  αυτοί που χρειάστηκαν από το πανεπιστήμιο ήσαν πρόθυμοι να μεταφέρουν κατάλληλα μέρος της  αλήθειας ώστε να μην θίγει το προβαλλόμενο σενάριο, η αντιπολίτευση ήταν συνένοχη στη διάλυση του ΕΣΥ οπότε τι να πει κι έτσι μια ολόκληρη κοινωνία βρέθηκε στο γύψο.

Κορωνοϊός και αλήθεια : Μα δεν είναι ένας τρομερός ιός που σκορπά το θάνατο;

Αντιγράφω από το συστημικό και επίσημο τύπο της 18/4- 19/4:Μία νέα μελέτη του Έλληνα καθηγητή ήρθε να «ταράξει τα νερά» αφού αποκαλύπτει πως η θνητότητα του ιού είναι μόλις 0,1 με 0,2%, όσο δηλαδή και η θνητότητα της γρίπης! Ο έλεγχος ανίχνευσης αντισωμάτων από την ερευνητική ομάδα του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Γιάννη Ιωαννίδη σε δείγμα 3.300 ατόμων, σταθμισμένο για να αντιπροσωπεύει τον γενικό πληθυσμό της επαρχίας Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι η εξάπλωση της νόσου Covid-19 είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στατιστικά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κάτι που εκτιμάται ότι συμβαίνει σε όλες τις χώρες.

Κορωνοϊός και αλήθεια: Στοιχεία από την έρευνα του καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη

Η μελέτη, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν γρήγορα τεστ αντισωμάτων της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Premier Biotech, δείχνει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή τα πραγματικά κρούσματα είναι 50 έως 85 φορές περισσότερα. Εκτιμάται ότι 48.000 έως 82.000 άνθρωποι από τους περίπου δύο εκατομμύρια κατοίκους είχαν μολυνθεί με τον κορωνοϊό και όχι 1.000 που ήσαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Σάντα Κλάρα στις αρχές Απριλίου.Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, «το κύριο μήνυμα είναι ότι η λοίμωξη φαίνεται να είναι 50 έως 85 φορές συχνότερη στην περιοχή από ό,τι δείχνουν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, άρα και η θνητότητα είναι 50-85 φορές μικρότερη από ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Νομίζω ότι είναι τα καλύτερα δυνατά νέα και φαίνεται να συμφωνούν με προ-ανακοινώσεις άλλων μελετών επιπολασμού από Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Δανία και μελέτες καθολικής διαλογής σε άστεγους στη Βοστώνη (36% θετικοί, όλοι ασυμπτωματικοί), καθώς και σε γυναίκες που πήγαν πριν τρεις εβδομάδες να γεννήσουν σε δυο νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη (15% θετικές, σχεδόν όλες ασυμπτωματικές). Άρα η θνητότητα της λοίμωξης Covid-19 είναι πολύ κοντά στο 0,1% της γρίπης, αν και φυσικά μπορεί να είναι σαφώς μεγαλύτερη, όταν ένα σύστημα υγείας καταρρέει και δεν μπορεί να φροντίσει ασθενείς, όπως πχ στο Κουίνς ή στο Μπέργκαμο».

Κορωνοϊός και αλήθεια:Και που το κακό που λάβαμε τέτοια μέτρα που μας προφύλαξαν από θανάτους;

Ας μας τα πει το κυβερνητικό στέλεχος:  « Όμως, η χώρα μας κατόρθωσε –λόγω των κυβερνητικών μέτρων και του φοβήτρου της Ιταλίας– να ξεπεράσει με εξαιρετικά λίγα κρούσματα και σχετικά μικρό αριθμό νεκρών την επιδημία και τα ελληνικά σενάρια του Φεβρουαρίου δεν είχαν τελικά αντίκρισμα. Ωστόσο δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε την κατάσταση. Υπάρχει πάντα ο “φόβος του ακορντεόν” της επιδημίας, όπου η “φυσούνα” των κρουσμάτων και των θανάτων μπορεί να ανοίγει και να κλείνει ανά μερικές εβδομάδες. Κι έτσι να υπάρχουν εξάρσεις της νόσου του Αγίου Πνεύματος ή πλέον μέσα στο καλοκαίρι, όπου μια νέα καραντίνα, με τον διασκορπισμό των Ελλήνων και ενός αριθμού ξένων τουριστών σε θέρετρα, θα είναι σχεδόν αδύνατη.

Πιθανές  αυξομειώσεις κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού.

Καθότι πολλοί ξεχνούν ότι στα τέλη Φεβρουαρίου η χώρα μας είχε μόνο έξι κρούσματα και έντεκα ημέρες αργότερα έκλεινε σχολεία και καταστήματα έχοντας 100 περίπου κρούσματα, αποφεύγοντας οριακά τον εφιάλτη με χιλιάδες νεκρούς άλλων χωρών….. Κάτι όμως που μπορεί να συμβεί τους επόμενους μήνες». Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, κύρια ανησυχία της κυβέρνησης είναι ότι μπορεί να υπάρξουν μέχρι και τρεις-τέσσερις αυξομειώσεις των κρουσμάτων της νόσου το επόμενο τρίμηνο. Με το «ακορντεόν» να… ανοίγει στα τέλη Απριλίου λόγω αύξησης της κυκλοφορίας τις εορταστικές ημέρες, στα τέλη Μαΐου λόγω «απρόσεκτης» άρσης των μέτρων περιορισμού, το καλοκαίρι λόγω τουρισμού, πολυδιάσπασης κ.λπ. και τον Οκτώβριο, όταν αυτός ο κίνδυνος ελλοχεύει για όλον τον πλανήτη.»

Κορωνοϊός και αλήθεια: Τελικά είμαστε οι πιο έξυπνοι;

Αυτόν το φόβο δεν τον έχουν -τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό- χώρες που «καθάρισαν» γρήγορα. Πλήρωσαν το τίμημα και τώρα θα κινηθούν ελεύθερα, κοινωνικά και οικονομικά, χωρίς τέτοιους εφιάλτες. Όσο κι αν είμαστε αρρωστημένα προσκολλημένοι στην ανωτερότητά μας,  πείτε μου αν πραγματικά πιστεύετε στα σοβαρά  ότι η μεγαλοφυία ενός λοιμωξιολόγου και η χαρισματικότητα ενός πρωθυπουργού ήταν δωρεά του Θεού μόνο στον «εξυπνότερο λαό του κόσμου». Οι άλλοι λαοί δεν είχαν καλούς επιστήμονες και οι πολιτικοί τους ήσαν ανόητοι.

Ας σοβαρευθούμε, οι δικοί μας είναι σπουδαγμένοι στο Harvard  και το  MIT αλλά οι άλλοι ΕΧΟΥΝ το Harvard και το MIT. Μόνο εμείς, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Σερβία, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο και άλλες κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου καταφέραμε να κλείσουμε τους λαούς μας μέσα και να αποφύγουμε τους θανάτους; Εξάλλου για εμάς με τις ισχυρές οικονομίες και τις φοβερές ευαισθησίες, όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, ο εφιάλτης θα λήξει όταν θα βρεθεί εμβόλιο, το συντομότερο σε ένα έτος.